Putin: Ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişimini engelledik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişiminin Rus istihbaratı tarafından engellendiğini açıkladı. Interfax haber ajansı bu ismin Vladimir Solovyev olduğunu öne sürdü

Putin: Ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişimini engelledik

GERÇEK GÜNDEM - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus istihbarat servisinin ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişimini engellediğini açıkladı.

Putin, "Bu sabah Federal Güvenlik Servisi, ünlü bir Rus televizyon gazetecisini öldürmeyi planlayan bir terör grubunu durdurdu" ifadelerini kullandı.

Putin, Batı ülkelerinin bu tarz girişmlerle Rusya'yı içerden çökertmeye çalıştıklarını beirtirken, CIA'in bu girişimleri yönettiğini ve Ukrayna hükümetine danışmanlık verdiğini öne sürdü.

Putin suikast girişimine ilişkin detay vermezken, Interfax haber ajansı gözaltına alınanların bir grup Ukraynalı milliyetçi olduğunu ve Ukraynalı casusların direktifleriyle hareket ettiğini söyledi.

Interfax'ın haberinde suikastın hedefindeki ismin gazeteci Vladimir Solovyev olduğu belirtildi. Solovyev, Rusya'da Putin'e en yakın televizyonculardan biri olarak öne çıkıyor.

Etiketler
Rusya Vladimir Putin Inter Suikast