Rus milyarder Putin'e baş kaldırdı: Akşamdan kalma generaller uyandıklarında fark ettiler

Rusya'nın en zengin kişilerinden biri olan Oleg Tinkov, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatından fayda sağlayan tek bir kişinin bile olmadığını söyledi

Rus milyarder Putin'e baş kaldırdı: Akşamdan kalma generaller uyandıklarında fark ettiler

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'ın en zengin insanlarından biri olan Oleg Tinkov, üçüncü ayına girmek üzere olan Ukrayna'daki savaşla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Tinkov, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü savaşı 'çılgınca' olarak niteledi ve Rusların yüzde 90'ının bu savaşa karşı olduğunu söyledi.

Tinkov, "Akşamdan kalma şekilde uyanan generaller ellerinde b*ktan bir ordu olduğunu fark ettiler. Her şeyin b*ktan olduğu ve adam kayırmacılık, dalkavukluk ve yalakalığa batmış bir ülkede ordu nasıl iyi olabilir?" ifadelerini kullandı.

Batı ülkeleri tarafından yaptırım uygulanan Tinkov, "Bu çılgınca savaştan fayda sağlayan tek bir kişi bile yok! Masum insanlar ve askerler ölüyor. Sevgili Batı, lütfen Putin'e gururunu kurtarabileceği temiz bir çıkış fırsatı sağlayın ve bu katliamı durdurun. Lütfen daha akılcı ve insancıl olun" ifadelerini kullandı.

"Rusların yüzde 90'ı bu savaşa karşı" diyen Tinkov, "Tabi ki her yere Z çizen moronlar var ama zaten herhangi bir ülkenin yüzde 10'u moronlardan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Kremlin yetkililerinin şokta olduğunu belirten Rus milyarder, bu kişilerin çocuklarının Akdeniz'de artık yaz tatili yapamayacaklarını düşündüklerini, iş insanlarının ise ellerinde kalan mülklerini kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Rusya'nın en zengin insanların biri olan Tinkov, Tinkoff Bankası'nın sahibi olarak biliniyor.

Etiketler
Rusya Ukrayna Şile