New York metrosunda silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

New York metrosunda düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerinde bir patlayıcı düzenek de bulunduğu iddia edildi

New York metrosunda silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

GERÇEK GÜNDEM - New York kentinin Brooklyn Sunset Park bölgesindeki metro istasyonunda düzenlenen silahsaldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırının sabah yoğun saatte gerçekleştiği ifade edildi.

New York Emniyeti "Bir soruşturma nedeniyle, Brooklyn'deki 36. cadde ve 4. cadde bölgesinden kaçının" ifadeleriyle saldırının meydana geldiği caddenin kapatıldığını da açıkladı.

Yetkililer olayda 8'i silahla olmak üzere 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan ikisinin durumunun ise kritik olduğu belirtiliyor.

New York metrosunda silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var - Resim : 1

Olay yerinde patlamamış bir bomba düzeneği bulunduğu ifade edildi. Görgü tanıkları saldırganın gaz maskesi taktığı ve turuncu renkli inşaat yeleği giydiği bilgisini paylaştı.

Saldırganın ateş açmadan önce metronun içerisine sis bombası attığı belirtildi.

New York polisinden yapılan açıklamada metroda bulunan çok sayıda patlayıcı düzeneğin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Polis saldırganın 5 el ateş ettiğini ve 13 kişinin yaralandığını belirtti.

Saldırganı yakalamak için geniş çaplı polis operasyonu devam ediyor.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, New York’taki metro saldırısının terör olayı olarak soruşturulmadığını belirterek, saldırganın siyahi bir erkek olduğunu, yeşil işçi tipi bir yelek ve gri renkli sweatshirt giydiğini aktardı.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Görgü tanıklarından biri ise metroda yaşananları anlattı. Görgü tanığı, "Mermilerin sayısı o kadar fazlaydı ki artık saymayı bıraktım. Adamı gördüm ama başka onun bir inşaat çalışanı olduğunu düşündüm. Böyle bir şey olacağına ihtimal vermedim" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jan Psaki yaptığı ilk açıklamada olayla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'ın bilgilendirildiğini açıkladı.

Açıklamada, Beyaz Saray yetkililerinin New York Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ile temas halinde olduğu belirtildi.

NEW YORK POLİSİNDEN AÇIKLAMA

ABD'nin New York şehrinde, yerel saatle sabah 08:30 civarında Brooklyn metrosuna silahlı saldırı düzenlendi. New York Polisi, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada "Soruşturmadan dolayı Brooklyn'daki 36.Cadde ve 4.Cadde'den uzak durun" uyarısı yapıldı. NYPD’nin son paylaşımda ise şöyle denildi:

“LÜTFEN BÖLGEDEN UZAK DURUN”

New York'taki Brooklyn metro istasyonunda kimliği belirsiz bir kişi tarafından açılan ateş sonucu en az 13 kişi yaralandı. New York Polis Departmanı'ndan (NYPD) yapılan açıklamada "Şu an Brooklyn Metrosu'nda hiçbir patlayıcı cihaz yok. Tanıkların polisi araması rica olunur. Lütfen bölgeden uzak durun" denildi.

"Çok sayıda insanın vurulduğu Brooklyn'da 36.Cadde metro istasyonundaki olayla ilgili olarak, şu anda hiçbir aktif patlayıcı cihaz yok. Tanıkların polisi araması rica olunur. Lütfen bölgeden uzak durun. Daha fazla bilgi mevcut olduğunda paylaşılacaktır."

Etiketler
Silah Metro Saldırı New York