Türkiye-Yunanistan arasında helva diplomasisi; Emine Erdoğan tarif verdi, Yunan şef yaptı

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gergin ilişki son ziyaretin de etkisiyle yumuşamaya başlarken, ziyarete ilişkin Yunanistan'da en çok konuşulan konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikram ettiği leblebi helvası oldu.

Türkiye-Yunanistan arasında helva diplomasisi; Emine Erdoğan tarif verdi, Yunan şef yaptı

GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in İstanbul ziyaretinde ikram ettiği Leblebi helvası Yunanistan'ın gündeminden düşmüyor.

Kyriakos Mitsotakis'in geçen Pazar yaptığı ziyaret hem iş hem siyaset dünyasında yakında takip edilirken olumlu geçen toplantıdan çok Leblebi helvası konuşuldu.

Yunan tarafının çok beğendiği söylenen helva günlerdir Yunan basınında konuşuluyor. En son SKAI televizyonu sabah haberleri sunucuları Dimitri İkonomopoulou ve Maria Anastasopoulou, İstanbul Muhabiri Manolis Kotsidis'in yayına katıldığı sırada Yunanistan'ın ünlü şefi Akis Petrecikis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kendisine tarifini gönderdiği leblebi helvasını pişirdi ve yayına gönderdi.

Petrecikis, ayrıca Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in annesi Marika’nın yazdığı Yemek kitabında yer alan ‘galaktobureko’yu (süt böreği) pişirerek yayında tattırdı. Her iki tatlıya da övgüler yağarken, Emine Erdoğan'ın tarifi Yunan televizyonunda Yunanca'ya çevrilerek verildi.

Öte yandan Yunan Devlet Televiyoznu ERT de şef Maria Ekmekçioğlu ile yaptığı canlı yayında Leblebi helvası pişirip, tarif verdi.

Etiketler
Muş Türkiye Yunanistan Emine Erdoğan