Kraliçe Elizabeth, Prens Philip’in anma törenine katılamayabilir

Bir süredir sağlık sorunlarıyla gündeme gelen ve katılacağı birçok toplantı ve etkinlik iptal edilen Kraliçe II. Elizabeth, geçen sene 99 yaşında kaybettiği eşi Prens Philip için düzenlenecek anma törenine de katılamayabilir.

Kraliçe Elizabeth, Prens Philip’in anma törenine katılamayabilir

Sağlık sorunları olan 95 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth bir süredir birçok etkinliğe katılamıyor.

Buckingham Sarayı, geçen hafta bir açıklama yaparak, Kraliçe’nin Westminster Abbey'de düzenlenecek ayine sağlığının yeterince iyi olmaması nedeniyle katılamayacağını açıklamıştı.

Elizabeth, geçen sene nisan ayında kaybettiği eşi Prens Philip için yakında düzenlenecek anma törenine katılmayı istese de, sağlığının bunun için yeterli olmayacağı düşünülüyor.

The Mail on Sunday gazetesinin haberine göre Kraliçe, hareket etmekte zorlanmasına rağmen tekerlekli sandalye kullanmayı reddediyor ve mümkün olduğu kadar yürümeye devam edeceğini söylüyor.

Hatta Westminster Abbey'de düzenlenecek şükran günü töreninin süresi, Kraliçe’nin fazla yürüyememesi ve tekerlekli sandalye kullanmayı reddetmesi nedeniyle kısaltılmıştı.

Kraliçe’nin bir diğer hayal kırıklığı ise, Prens Harry'nin, büyükbabası Prens Philip için düzenlenecek anma törenine katılmayacağını bildirmesi olmuştu.

Sussex Dükü'nün haberi kamuoyuna açıklamadan sadece 15 dakika önce Kraliçe'ye bildirdiği iddia edildi.

Önümüzdeki ay 96 yaşına girecek olan Kraliçe, geçtiğimiz şubat ayında corona virüse yakalanarak karantinaya girmiş ve sağlığı dikkatle takip edilmişti.

Kraliçe’nin, halkı selamladığı bir anında, “Hareket edemiyorum” sözleri de dikkat çekmişti. Ancak Kraliçe, iyileşmesinin ardından ilk yüz yüze görüşmesini Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile gerçekleştirirken neşeli haliyle dikkat çekmişti.

Öte yandan Kraliçe’nin bu yıl düzenlenecek Commonwealth Günü’ne (İngiliz Milletler Topluluğu) katılmama kararı da aldığı da biliniyor.

Kraliçe’yi etkinlikte en büyük oğlu ve varisi Prens Charles temsil edecek.

Etiketler
Kraliçe Elizabeth