Almanya'daki hastane önce Rus ve Belaruslu hastaları kabul etmeme kararı aldı, sonra geri adım attı

Almanya’da özel bir hastane, Rusya ve Belarusluları hasta olarak kabul etmeme kararı aldı. Hastane gelen tepkilerin ardından geri adım attı.

Almanya'daki hastane önce Rus ve Belaruslu hastaları kabul etmeme kararı aldı, sonra geri adım attı

Almanya'nın Münih kentindeki Latros Kliniği, çalışanlarına gönderdiği yazıda, Rusya ve Belarusluların hasta olarak kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Ayrıca Rusya ve Belaruslu vatandaşların planlanan ameliyatları varsa ertelenmesi istendi.

''RUSYA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VE DEMOKRASİMİZİ TEHDİT EDİYOR''

Yazıda, “Rusya özgürlüğümüzü ve demokrasimizi tehdit ediyor. Bu nedenle, şu andan itibaren ve bir sonraki duyuruya kadar hiçbir Rusya ve Belarus vatandaşı tarafımızdan tedavi edilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

GERİ ADIM

Hastane, yoğun eleştiriler sonrası özür dileyerek söz konusu hastaların tedavi edileceğini ifade etti:

“Yazımıza verilen cevap bizi çok etkiledi ve düşündürdü. Niyetimiz Ukrayna halkına şefkat göstermek ve diğer şirketlerin de denediği gibi Rusya ile iş ilişkilerini kesip destek işareti göstermekti. Bu düşünce bu noktada bütünüyle düşünülmedi. Yazma şeklimiz birçok kişi tarafından haklı olarak eleştirildi. Bu eleştiriyi eksiksiz kabul ediyoruz. Hastaları aslına göre ayrım yapmak, dışlamak bize tamamen uzak. Bunun neden olduğu izlenim için özür dileriz. Rus ve Belarus hastalarını rezervasyonsuz tedavi etmeye devam edeceğiz.”

Etiketler
Rusya Almanya Belarus Hastane