Ukrayna'da Türk öğrenciler mahsur, aileler tedirgin

Ukrayna'da eğitim için bulunan Türk gençleri, Rusya'nın başlattığı harekat nedeniyle ülkede mahsur kaldı. Öğrenciler ve aileleri sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı.

Ukrayna'da Türk öğrenciler mahsur, aileler tedirgin

Başta başkent Kiev olmak üzere Odesa, Harkov, Kramatorsk, Berdyansk ve Mariupol’de şiddetli çatışmalar yaşandığı ifade edildi. Kiev’de sirenler çaldı ve endişeli halk sığınaklara girmeye başladı.

BENZİN KUYRUĞUNDA BEKLİYORLAR

Odessa'da yaşayan Türk öğrenci Naz Nazenin, benzin kuyruğundan çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. 1 saatten fazladır kuyrukta beklediğini söyleyen Nazenin, yolun yanından tanklar geçtiğini söyledi.

KORKUYORUM

Ukrayna'da yaşadığını söyleyen Bertuğ isimli bir öğrenci, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın paylaşımının altına "Ukrayna'da yaşan bir öğrenci olarak çok korkuyorum.Lütfen birisi bir açıklama yapabilir mi?" diye yazdı.

OHAL BAŞLADI

Dnipro'da okuduğunu söyleyen Şehmus Aykut isimli öğrenci, "Bende ukraynanın Dnipro şehrinde okuyorum. Olağanüstü Hal başladı burda. Ve bizde şuan Ukraynada kaldık. Bizim çok öğrenci var Ukrayna' da. @ykalitekurulu
@TC_Disisleri nın hem tahliye edilmemizi hemde eğitimimizi Türkiye'ye almanızı istiyoruz. #Ukraynadakitürköğrencilerkorkuyor" dedi.

2 SAAT ÖNCE SİLAHLANMA OLDU

"Odessa maritime academyde 2 saat önce ciddi bir silahlanma oldu bunlar öğrenci daha, Ukraynalı öğrencileri askere ve bazı tahliye noktalarını götürdüler. Ancak ben şuan online olarak ders görüyorum. #Ukraina #Odessa #Ukrayna" diyen Mert Öksüz isimli öğrenci, askerlerin fotoğraflarını paylaştı.

OĞLUM MAHSUR KALDI

Bir öğrencinin annesi ise "Oğlum Muhammed Alperen Gül Harkovda öğrenci yurtta arkadaşlarıyla birlikte şuan çocuklar mahsur kaldılar.konsolosluğa ulaşamıyorlar." dedi.

Etiketler
Ağrı Öğrenci Rusya