Libya'da görevden alınmak istenen Başbakan Dibeybe'ye suikast girişimi!

Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'ye evine dönerken suikast girişiminde bulunulduğu, Dibeybe'nin suikasttan yara almadan kurtulduğu belirtildi

Libya'da görevden alınmak istenen Başbakan Dibeybe'ye suikast girişimi!

GERÇEK GÜNDEM - Aralık ayında yapılması planlanan seçimlerin bir türlü sağlanamayan siyasi istikrar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği Libya'da Başbakan Abdülhamid Dibeybe'ye suikast girişiminde bulunuldu.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Dibeybe'nin eve döndüğü sırada aracının kurşunlandığını, saldırıda Libya liderinin zarar görmediğini belirtti.

Saldırganların olayın ardından kaçtığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Suikast girişimiyle ilgili bir görüntü veya fotoğraf yayınlanmadı.

Dibeybe'ye suikast girişimi, Libya Temsilciler Meclisi'nin bugün yeni başbakanı duyuracağı oturumdan hemen önce gerçekleşti. Temsilciler Meclisi, 24 Aralık'ta yapılması gereken seçimlerin ardından yeni bir seçim takvimi belirlenmediği için Dibeybe'nin görev süresinin bittiğini savunuyor.

Dibeybe ise salı günü yaptığı açıklamada görevi devretmeyi reddetmiş ve iktidarı devretmeyeceğini açıklamıştı.

Son haftalarda başkentte silahlı güçlerin sayısının arttığı gözlenirken, Dibeybe'nin görevi devretmemesi ve Temsilciler Meclisi'nin yeni bir başbakan açıklaması durumunda ülkede silahlı çatışmaların yeniden başlamasından endişe ediliyor.

Etiketler
Suikast girişimi Libya Suikast