Almanya'nın miğfer yardımı Ukrayna'da tepki çekti: Bir dahakine yastık mı yollayacaksınız?

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Almanya'nın Rusya ile çatışmanın eşiğindeki Ukrayna'ya yardım olarak '5 bin miğfer' göndermesini 'şaka' olarak niteledi

Almanya'nın miğfer yardımı Ukrayna'da tepki çekti: Bir dahakine yastık mı yollayacaksınız?

GERÇEK GÜNDEM - Almanya hükümetinin, Rusya ile askeri gerilim yaşayan Ukrayna'ya 5 bin miğfer göndereceğini açıklaması Ukrayna'da tartışma yarattı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Berlin'den gelen yardımı 'şaka' olarak değerlendirdiğini söylerken, "Alman hükümetinin davranışı bana söyleyecek söz bırakmadı. Savunma Bakanlığı, kusursuz şekilde donatılmış Rus kuvvetleri ile karşı karşıya olduğumuzun farkında değilmiş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Bile gazetesine değerlendirmelerde bulunan Klitschko, "Almanya'nın bir sonraki yardımı ne olacak? Yastık mı?" dedi.

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk ise, 'sembolik jestin' memnuniyetle karşılandığını ancak yetersiz olduğunu belirtti ve Ukrayna'nın yüz binlerce askeri için miğferden daha acil ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Christine Lambrecht ise miğferler için kendilerine ulaşan talebe yanıt verdiklerini ifade etti. Lambrecht, "Alman hükümeti, kriz bölgelerine ölümcül silahlar göndermeme kararı aldı çünkü durumu daha da körüklemek istemiyoruz. Başka yollardan destek sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Berlin yönetimi, diğer Batılı ülkelerin aksine Ukrayna'ya herhangi bir silah sevkiyatı yapmayacaklarını duyurmuştu. Almanya'nın bu kararı birçok Avrupa ülkesinde eleştiriyle karşılık bulmuştu.

Etiketler
Kiev Almanya Rusya Ukrayna