Papa: Aileler eşcinsel çocuklarını desteklemeli

Katolik kilisesinin lideri Papa Francis, ailelerin eşcinsel çocuklarını kınamak yerine desteklemesi gerektiğini söyledi

Papa: Aileler eşcinsel çocuklarını desteklemeli

GERÇEK GÜNDEM - Katolik kilisesinin ruhani lideri Papa Francis, dünyada giderek artan oranda tartışılan LGBTİ bireylerin haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla kilisenin bu konudaki katı tutumunu değiştirdiği sinyallerini veren Papa, ailelerin eşcinsel çocuklarını kınamaması, bunun yerine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haftalık konuşmasında ailelerin çocuk yetiştirirken yüzleştikleri sorunlara ilişkin konuşan Papa, 'çocuklarında farklı cinsel yönelimler gören ailelerin, kınama yaklaşımının arkasına saklanmaması' gerektiğini belirtti.

Papa Francis daha önce de eşcinsel bireylerin aileleri tarafından evlat ve kardeş olarak kabul edilme hakları olduğuna dikkat çekmişti.

Papa ayrıca kilisenin eşcinsel evlilikleri kabul edemeyeceğini ancak bu kişilerin eşit emeklilik, sağlık güvencesi ve miras hakkı gibi haklarını destekleyen sivil toplum yasalarını destekleyecebileceğini belirtti.

Vatikan geçtiğimiz yıl bir bildiri yayınlarak rahiplerin eşcinsel nikah kıyamayacağını bildirmiş, bu karar gay Katolikler arasında hayal kırıklığı yaratmıştı. Vatikan'ın kararı, ABD ve Almanya gibi bazı ülkelerde papazların eşcinsel nikah kıymasının ardından Vatikan'a yapılan fiili durumu kurumsallaştırma çağrılarının bir sonucu olarak gelmişti.

Etiketler
Papa Kilis Lise