İngiltere'de 'taht sırası değişiyor mu' tartışması yaratan fotoğraf

İngiltere'de geçmişteki savaşlarda ölen askerlerin anıldığı Anma Günü etkinliklerine belini incittiği açıklanan Kraliçe Elizabeth katılamadı. Kraliçe'nin yokluğunda verilen protokol fotoğrafı 'taht sırası değişiyor mu' sorularına neden oldu

İngiltere'de 'taht sırası değişiyor mu' tartışması yaratan fotoğraf

GERÇEK GÜNDEM

Son bir aydır çeşitli sağlık sorunları yaşayan ve bu nedenle Glasgow'daki iklim zirvesine katılamayan Kraliçe Elizabeth, şimdi de belini incittiği için Londra'daki anma günü etkinliklerine katılamadı.

Protokolde kraliçenin yerini Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın alması 'taht sırası değişiyor mu' sorularına neden oldu.

Normal şartlarda Middleton'un durduğu yerde, tahtın sıradaki varisi Prens Charles'ın eşi Camilla Parker'ın durması beklenirken, Parker'ın Middleton'ın sağ tarafında durduğu Middleton'ın ise kraliçenin yerinde durduğu görüldü.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Kraliçe Elizabeth'in törene katılamadığı için büyük üzüntü duyduğu ve hayal kırıklığı yaşadığı ifade edildi.

Kraliçe Elizabeth geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir gece hastanede kalmış, sonrasında doktorların Kraliçe'ye dinlenme önerisinde bulunduğu duyurulmuştu.

Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Charles geçtiğimiz hafta katıldığı bir etkinlikte gelen soru üzerine annesinin durumunun iyi olduğunu söylemişti.

Etiketler
Kraliçe Elizabeth İngiltere