Taliban ile görüşen Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama: 'Şimdi Diyanet ile görüşecekler'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban heyeti ile görüştü.

Taliban ile görüşen Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama: 'Şimdi Diyanet ile görüşecekler'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığında Taliban heyeti ile bakanlıkta bir araya geldi.

Görüşme sonrası Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu söz konusu görüşmeye ilişkin, "Türkiye'ye gelmek istediler, bilgi gün akşam geldi, kendilerini davet ettik. İlgili kurumlarımızla beraber bir görüşme gerçekleştirdik. Afganistan'daki son durum hakkında bilgiler aldık. Türkiye olarak düşüncelerimizi paylaştık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çavuşoğlu; "Taliban bize oradaki yatırımların devamı konusunda ricalarını ilettiler. biraz önce bahsettiğim konularda da bize bilgi verdiler. Şimdi Diyanet işleri ve diğer kurumlarımızla görüşecekler" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca şunları söyledi:

''-Taliban yönetimi eğer bunlar (Afgan göçmenler) ülkelerine dönmek isterlerse ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler.

-Her şeyden önce ülkenin birliği beraberliği için kapsayıcı olmaları gerektiğini bugün bir kere daha söyledik.

-Kendileri bizden özellikle insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi konularında ricalarını iletti.''

NE OLMUŞTU?

Taliban Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, bugün yaptığı paylaşımda “Dışişleri Bakanı Mawlavi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki üst düzey bir heyet Türkiye'ye gitti. Üst düzey bir IEA heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun resmi daveti üzerine Ankara'ya hareket etti. Heyet, üst düzey Türk yetkililerle karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacak” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynakları da heyetin gelişini doğrulamıştı.

Etiketler
Taliban Mevlüt Çavuşoğlu