Trump'ın eski danışmanından Taliban hakkında dünyayı ayağa kaldıracak iddia

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik danışmanı John Bolton, Taliban'ın nükleer silahlara sahip olma ihtimalinin olduğunu açıkladı.

Trump'ın eski danışmanından Taliban hakkında dünyayı ayağa kaldıracak iddia

Dünya Afganistan'dan gelen gelişmelere kilitlenmiş durumda.

ABD'nin bölgeden çekilmesi ile, 20 yıl sonra ülkenin kontrolünü yeniden ele geçiren örgüt verdiği ılımlı mesajları çabuk unutmuşa benziyor.

Hürriyet'in aktardığına göre; Taliban son dönemde infaz haberleri ile gündemde. Özellikle ülkedeki direniş hareketini bastırdıktan sonra ilk dönemine dönüş sinyalleri veren Taliban ile ilgili dünyayı şoke eden bir uyarı geldi.

Donald Trump'ın başkanlığı sırasında Beyaz Saray'ın güvenlik patronu olan John Bolton Taliban'ın nükleer silahlara sahip olabileceği konusunda uyardı.

Afganistan'ın sınır komşusu Pakistan'ın 150 nükleer silaha ev sahipliği yaptığının altını çizen Bolton açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Afganistan'ı kontrol eden Taliban, Pakistan'ın kontrolünü de ele geçirirse bu, teröristlerin elinde 150 nükleer silah geçmesine neden olabilir.'

Pakistan, 102'si karada konuşlu füzeler ve 24 nükleer fırlatıcılı F-16 savaş uçakları dahil olmak üzere yaklaşık 160 nükleer savaş başlığından oluşan bir cephaneliğe sahip.

Etiketler
Afganistan Taliban Donald Trump Silah