Afganistan'ın ünlü komutanı Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud'dan Penşir'de direniş çağrısı

Afganistan'ın ünlü kumandanı Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud, Penşir'de direniş liderliğini üstlendi.

Afganistan'ın ünlü kumandanı Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmet Mesud, Penşir direniş güçlerinin başına geçerek, Taliban'a karşı direniş çağrısı yaptı.

Pencşir'in vilayet merkezi Bazarak ile Şotul, Henc, Dere, Ruha, Paryan, Anaba ve Abşar ilçelerinde büyük çoğunluğu Taciklerden oluşan yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor.

Ahmed Massoud'un yer aldığı videoda Afganistanlıları direnişe çağırdı.

Fransız Express dergisinde 16 Ağustos'ta bir mektup yayınlayan Mesud, babası kumandan Mesud'un da memleketi olan Penşir'e geçtiğini açıkladı ve tüm direnişçilere bu bölgede toplanma çağrısı yaptı.

Ahmet Mesud, Express dergisinde "16 Ağustos çağrısı: Tüm özgürlük dostlarına" başlığıyla yayınlanan mektubunda, "Biz Penşir'de tek başımıza ayaktayız. Asla boyun eğmeyeceğiz. Afganistan'da tiranlık zafer kazandı; kölelik, öfke ve kargaşa ülkeye yerleşiyor" dedi.

Ahmet Mesud, mektubunda, "Afgan halkı, mücahitler, dünyanın her yerindeki özgürlük dostları! Afganistan'da tiranlık zafer kazandı. Kabil inliyor, ülkemiz zincire vuruldu. Ama her şey bitmedi. Köleliği reddeden tüm özgür Afganlar'ı, ülkemizin ızdırap içindeki son özgür kalesi olan Penşir'de bana katılmaya çağırıyorum" dedi. Mesud çağrısında şu ifadelere yer verdi:

"Ulusal kahraman ve kumandan Mesud'dan, babamdan, Afganlar'ın özgürlüğü için verdiği mücadeleyi miras aldım. Bu kavga artık benim, dönüşü yok. Silah arkadaşlarım ve ben, ölmekte olan ülkemizin son özgür bölgesi olan kalemiz Penşir'de, köleliği reddeden tüm bölgelerden ve kabilelerden Afganlar, sizleri, bize katılmaya davet ediyorum."

Etiketler
Afganistan Ağrı