Türkiye'ye uçuşların bu gece başlayacağı Rusya'da korkutan açıklama: Salgının durumu kötü

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüs salgınının ülkedeki durumuna ilişkin konuştu.

Türkiye'ye uçuşların bu gece başlayacağı Rusya'da korkutan açıklama: Salgının durumu kötü

Rusya Türkiye'ye yönelik uçuş yasağı kararını geçtiğimiz günlerde kaldırmıştı.

Ülkeden ilk uçuşlar bu gece yarısı başlıyor ancak Kremlin Sözcüsü'nden ülkedeki salgın durumuna ilişkin korkutucu bir açıklama geldi.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Dmitriy Peskov, "Rusya'da salgın durumu iyiden ziyade kötü. Aşılanma ve yeniden aşılanma süreci kaçınılmaz" açıklamasını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkedeki salgın durumuna ilişkin raporların sürekli sunulduğunu dile getirdi.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko da ülkenin 65 bölgesinde Kovid-19 vakalarının arttığına dikkati çekerek, "Nüfusu yoğun olan büyükşehirlerde sıkı güvenlik önlemlerin alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ülkede, Kovid-19'un yeni bulaşıcı türlerine rastlandığını ve bunların salgın durumunu kötüleştirdiğini dile getiren Muraşko, hastanelerde Kovid-19 hastaları için yatak sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Etiketler
Kremlin Rusya Salgın Türkiye