ABD'den Çin'e: 'Üstünlük halen bizde, ilerisi için üstünlüğümüzü artıracağız'

ABD Savunma Bakanı Austin, Çin'e karşı 'güçlü bir caydırıcılık tesis etmek için gittiği bölgede yaptığı açıklamada, 'Üstünlük halen bizde, ilerisi için üstünlüğümüzü artıracağız' diye konuştu.

ABD'den Çin'e: 'Üstünlük halen bizde, ilerisi için üstünlüğümüzü artıracağız'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ilk yurt dışı gezisini Pasifik Bölgesi'ne yaparken; gezisin, ABD'nin Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığının karargahının da bulunduğu Hawaii adalarından başlattı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Austin, ''Bu seyahat ittifaklar ve ortaklıklarla ilgilidir. Oradaki kabiliyetlerimizi artırmakla ilgilidir" diye konuştu.

Austin ayrıca Çin'in askeri kapasitesini modernize ettiğini belirterek, "Mevcut rekabet üstünlüğümüz aşınıyor. Üstünlük halen bizde, ilerisi için üstünlüğümüzü artıracağız" ifadelerini kullandı.

Austin son olarak ise Tokyo, Seul ve Yeni Delhi'de mevkidaşları ile bir araya geleceğini belirterek, "Amacımız, ABD'ye kafa tutacak Çin ya da başka herhangi bir güce karşı güçlü bir caydırıcılık tesis etmek için gerekli kabiliyet ve operasyon planlarımızın olup olmadığını teyit etmektir" sözlerini sarf etti.