'6 Ocak için savaş hazırlığı yapıp Trump'ın emrini beklediler'

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kaybeden ve 20 Ocak'ta koltuğu devreden 45. Başkan Donald Trump'ın 6 Ocak'ta seçimin çalındığı iddiasıyla düzenlediği mitingin ardından taraftarlarının Kongre'ye saldırmasıyla ilgili yargı süreçlerinde oklar Trump'ı gösteriyor.

'6 Ocak için savaş hazırlığı yapıp Trump'ın emrini beklediler'

Federal iddianame, eski ABD Başkanı Donald Trump'la isyancılar arasında doğrudan bağlantı kurdu. 'Yeminini Tutanlar' isimli asker-polis kökenli grup, Biden'ın seçimi kazanması üzerine adam toplayıp askeri eğitim verip silahlı güçle iç savaş çıkarmaya hazırlanmış. Trump'ın emriyle harekete geçmeye ayarlı, vekilleri tutuklamaya niyetli gücün komutanı ise, eski bir kadın asker.

Sputnik Türkiye'de yer alan haberde, ABD'de 3 Kasım seçimlerini kaybeden ve 20 Ocak'ta koltuğu devreden 45. Başkan Donald Trump'ın 6 Ocak'ta seçimin çalındığı iddiasıyla düzenlediği mitingin ardından taraftarlarının Kongre'ye saldırmasıyla ilgili yargı süreçlerinde oklar Trump'ı gösteriyor.

Federal savcıların hazırladığı bir iddianamede Kongre saldırısına katılan 'Yeminini Tutanlar' isimli milis grubu hakkında suçlamalar arasında iç savaş çıkarmak için Trump'ın emrini beklemek de var.

Ohio eyaleti merkezli, federal hükümet karşıtı, aşırı sağcı bir milis örgütü olan 'Yeminlerini Tutanlar', ordu, polis ve diğer savunma teşkilatlarının muvazzaf ve eski üyeleri tarafından iç ve dış tüm düşmanlara karşı anayasayı korumak için ettikleri yemini tutma iddiasıyla kuruldu.

Savcıların 'Yeminlerini Tutanlar' hakkındaki 21 sayfalık iddianamesinde, Trump'ın seçimi kaybettiğinin açıklanmasının ardından grubun üyelerinin iç savaş planı, eğitimi ve koordinasyonuna dair ayrıntılı iddialara yer verildi.

Buna göre 'Yeminlerini Tutanlar', 6 Ocak'ta Kongre'ye saldırmanın yanısıra başkentin dışına Trump'tan böyle bir emir gelirse göğüs göğse çarpışmaya hazır bir silahlı acil müdahale gücü konuşlandırmayı planladı.

Federal yargıçtan 'Yeminlerini Tutanlar'ın liderlerinden biri olarak nitelenen Jessica Watkins'in gözaltında tutulmasını talep eden iddianamede kadın liderin Kongre'yi teslim alan şiddeti harekete geçiren anahtar bir figür olduğu, asla kalabalığa kapılmış bir piyon olmadığı dile getirildi.

'Yeminlerini Tutanlar'ın aidat ödeyen üyesi ve bu grupla bağlantılı Ohio Eyaleti Düzenli Milisleri örgütünün komutanı olduğu aktarılan eski kadın askerin Biden'ın başkanlığını ABD'ye varoluşsal tehdit olarak gördüğü ve olası darbeye katılmaları amacıyla aktif şekilde adam topladığı kaydedildi.

Etiketler
Donald Trump Kongre Miting Seçim