Fas, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas’ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Fas, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas’ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için anlaşma imzaladığını duyurdu. Fas, Bahreyn, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından İsrail ile anlaşma yapan dördüncü ülke oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas’ın İsrail ile diplomatik ilişki kurulması konusunda anlaşma imzaladığını duyurdu.

Trump, Fas’ın Batu Sahra’da hakimiyetini tanıdıklarına ilişkin bildirge imzaladığını ifade ederek, “Bugün, Batı Sahra üzerindeki Fas egemenliğini tanıyan bir bildiri imzaladım. Fas'ın ciddi, güvenilir ve gerçekçi özerklik önerisi, barış ve refahı sürdürmek için adil ve kalıcı bir çözümün temelidir” dedi.

Öte yandan Trump, İsrail ile Fas arasında yapılan anlaşmaya yönelik yaptığı açıklamada, “Bugün başka bir tarihi atılım. İki büyük dostumuz İsrail ve Fas, tam diplomatik ilişkileri kabul ettiler. Orta Doğu'da barış için büyük bir atılım” dedi.

Etiketler
Donald Trump İsrail