Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı! 2'si çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı

Azerbaycan'ın Gence kentine yapılan saldırıda apartman çökerken enkaz altında kalanlar var.

Ermenistan Mingeçevir'e ve Gence'de bir AVM ile sivil halka yönelik iki saldırı düzenledi.

Gence'de füzelerden birinin isabet ettiği mahallede yaralılar var. Yıkılan binanın basın mensuplarının kaldığı otelin ve bir okulun yakınında olduğu belirtildi.

Saldırıda bina çöktüğü belirtilirken çöken enkaz altında kalanlar var. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haciyev, ilk belirlemelere göre 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 30 sivilin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerden 2'sinin çocuk olduğu açıklandı.

Ermenistan Gence'de sivilleri hedef alan iki ayrı füzeli saldırı düzenledi.

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı! 2'si çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı - Resim : 1

Haber Global spikeri Osman Girgin ve kameraman Gökhan Köşetaş olay yerinde çok fazla yaralıların olduğunu, çocukların da zarar gördüğünü bildirdi. "Gördüklerimiz gördüklerinizin yarısı" ifadelerini kullanan Köşetaş ekranlara enkazlardan çıkan oyuncakları, eşyaları ve çocuk tokalarını gösterdi.

HİKMET HACIYEV: ERMENİSTAN GENCE VE MİNGEÇEVİR'İ VURDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medyadan yaptığı açıklamada " İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek" dedi.

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı! 2'si çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı - Resim : 3

Hacıyev diğer bir paylaşımında "Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın gelişigüzel ve hedefli füze saldırısı altında. İnsani ateşkes için yapılan vicdansız çağrılar #Ermenistan'ın bu savaş suçlarını görmeli. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı! 2'si çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı - Resim : 4

Etiketler
Azerbaycan - Ermenistan gerilimi Azerbaycan Saldırı