Trump: Pence - Erdoğan görüşmesi başarılı geçmezse yaptırımlar yıkıcı olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Trump: Pence - Erdoğan görüşmesi başarılı geçmezse yaptırımlar yıkıcı olacak

ABD Başkanı Trump İtalya Cumhurbaşkanı ile basın toplantısında Suriye ve Barış Pınarı Harekatı hakkında soruları cevapladı.

Donald Trump, "Mike Pence bu gece ya da yarın Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkacak. Başarılı olacağını düşünüyorum. Pence ve Erdoğan arasındaki görüşme başarılı olmazsa Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar yıkıcı olacak" diyerek Türkiye'ye yaptırım tehdidini yinelendi.

Donald Trump, "Erdoğan’ın kararı beni şaşırtmadı, bunu uzun süredir yapmak istiyordu. Biz neden Suriye toprağını koruyoruz? Esad bizim dostumuz değil. Kürtler de melek değil."ifadelerini kullandı.

Trump, "“Dostumuz olmayan Suriye için NATO müttefikimizle mi çatışalım? PKK muhtemelen terör konusunda daha kötü, pek çok yönden IŞİD’den daha kötü bir terör tehdidi." dedi.

ABD Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yakmadım. Tam tersi. Orada küçük bir grup askerimiz kaldı sadece. Bu aldatıcı bir ifade. Biz Kürtleri melekmiş gibi gösteriyoruz. Dünyanın parasını verdik. İyi, savaştılar ama bir servet verdik. Türkiye ve Suriye bunu kendi aralarında çözsünler. Biz karışmayalım. "

Etiketler
Türkiye - Barış Pınarı Harekatı Donald Trump