Erkekler her zaman sekse hazır mıdır?

Cinsel isteğin ve uyarılmanın oluşması bazı koşullara bağlıdır. Bu koşullar gerçekleşmediğinde günler aylar bile geçse cinsel arzu oluşmaz…

Erkekler her zaman sekse hazır mıdır?

Cinsel isteğin ve uyarılmanın oluşması bazı koşullara bağlıdır. Bu koşullar gerçekleşmediğinde günler aylar bile geçse cinsel arzu oluşmaz.

Korkusuz gazetesi yazarı Kemal Özcan, "erkeklerin her zaman sekse hazır olması" klişesiyle ilgili gerçekleri bugünkü köşesine gelen bir soru ile yanıtladı. İşte o soru ve cevabı:

SORU:

35 yaşında bir erkeğim. 5 yıldır evliyim ama evliliğimiz neredeyse bitmek üzere. Eşim olur olmaz zamanda birlikte olmak istiyor, benim canım istemediğinde “sen ne biçim erkeksin, senin erkekliğin yok” diyerek aşağılıyor. Bir erkek makine gibi her zaman seks yapmak zorunda mı? Ş.İ./ Adana

CEVAP:

Erkeğin her zaman cinsel isteğinin olması ve cinsel ilişkiye hazır olması gerçekçi olmayan bir cinsel efsanedir. İnsan jetonu attığınızda size kahve veren bir makine değildir. Cinsel istek psikolojik ruh halin­den eşe karşı hissedilenlerden fazlasıyla etkilenir. Kadınlar daha çok güzellik ve çekiciliğe, erkekler ise cinsel güç ve per­formanslarına fazlasıyla önem verdiklerin­den bu konudaki eleştirilere karşı çok daha fazla hassas olurlar.

Saldırgan, aşağılayıcı ve küçük düşüren bir eşe karşı ne kadar çekici olursa olsun cinsel isteğin oluşma­sı mümkün değildir. Sizin durumunuzda eşinizin söylediklerininim sizi oldukça öfkelendirdiği, ondan soğuttuğu anlaşılıyor. Bu durumda yıkıcı iletişimle cinsel istek­sizlik negatif bir döngü oluşturarak sorunu daha fazla büyütecektir. Böyle bir durumda evlilik terapisi konusunda da deneyimli bir cinsel terapistten profesyonel destek almanız uygun olur.