Özel şirketin işlettiği ortaya çıkmıştı: Tepkilerin ardından Salda'ya girişler ücretsiz hale geldi

Salda Gölü’nün kıyısında 'Millet Bahçesi' olarak duyurulan alanın işletmesinin özel bir şirkete verildiğine ve alana giriş ücretinin 10 TL olduğuna ilişkin haberin ardından; gölün kıyısında “Millet Bahçesi” olarak duyurulan alana girişler, ücretsiz oldu.

Özel şirketin işlettiği ortaya çıkmıştı: Tepkilerin ardından Salda'ya girişler ücretsiz hale geldi

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'nde “Millet Bahçesi”nin yapıldığı alana ücret karşılığında girildiği ve kişi başı giriş ücretinin 10 TL olduğu görülmüş; girişe, turnike ve bariyerlerin konulması da dikkat çekmişti.

Millet Bahçesi’ndeki personelin TOKİ’ye bağlı Emlak Yönetim amblemli kıyafet giymesine karşın bahçeyi özel şirketin işlettiği; girişte ödenen ücretin karşılığında verilen fişin, Gaziantepli Subartu Turizm A.Ş. adına kesilmesi dikkat çekmişti.

Fişteki bilgilerden, şirketin Salda Gölü için şube açtığı görülürken; şirket yetkilisi, buranın işletmesini aldıklarını doğrulamış ancak burayı işletmesi için ihale yapılıp yapılmadığı ve yapıldıysa ihalenin ne kadar bedelle alındığına ilişkin soruları kamu makamlarının yanıtlayacağını iletmişti. Şirket yetkilisi ayrıca buranın “Millet Bahçesi” statüsünde olmadığını ve “halk plajı” olduğunu söylemişti.

ÜCRETSİZ HALE GETİRİLDİ

Haberin ardından, bugün Salda Gölü kıyısında “Millet Bahçesi” olarak duyurulan ve özel şirketin işlettiği alanın kapısına “Girişler ücretsizdir” yazısı asıldı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, alana girişlerin, bu sabahtan itibaren ücretsiz hale geldiğini doğruladı.

(ANKA)

Etiketler
Salda Gölü