Kalamış Parkı da özelleştirildi: İhale Koç Holding'in

İstanbul'un son yeşil alanlarından biri olan Kalamış Parkı'nın da özelleştirilmesi sürecinde sona gelindi.

Kalamış Parkı da özelleştirildi: İhale Koç Holding'in

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi Koç Holding'e ait 2 milyar 531 milyon lira ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmazer başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ) katıldı.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lirayla TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi.

Teknik olarak ihalenin sonucu, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

İSTANBUL'UN SON YEŞİL ALANLARINDAN BİRİYDİ

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı 27 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 7 Temmuz’da yapılması planlanan ihale 21 Eylül’e ertelenmişti.

Bölge sakinlerinden oluşan Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, kamusal alanlarının betonlaştırılmasına karşı her gün tuttukları nöbetlerle özelleştirme kararına tepki göstermişlerdi.

Etiketler
İstanbul İhale