Beykoz Ormanları için üç ayrı imza kampanyası başlatıldı

Beykoz Çevre Dayanışması tarafından Kirazlı Ormanları’nın katledilmesine, Beykoz Çayırı’nın ranta açılmasına ve kamulaştırma talebine üç ayrı imza kampanyası başlatıldı. Stant kuran yaşam savunucuları tüm yurttaşları talana karşı mücadeleye çağırdı.

Beykoz Ormanları için üç ayrı imza kampanyası başlatıldı

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, katliam projelerin hedefindeki Beykoz’da Kirazlı Ormanları imara açılırken Beykoz Çayırı da millet bahçesi planlarıyla rantın hedefinde. Dört elden yapılmak istenen bu talana karşı Beykoz Çevre Dayanışması ise mücadele ediyor.

Beykoz pazarının önünde stant kuran Beykoz Çevre Dayanışması tarafından 3 farklı kuruma iletilmek üzere imza kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 300 imza toplanan kampanyada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere ‘Ormanlar yapılaşmaya açılmasın’ başlığıyla imza kampanyası yürütülürken Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere de ‘Özel ormanlar kamulaştırılsın’ başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Ayrıca AKP’li Beykoz Belediyesi’nin hedefindeki Beykoz Çayırı’na dikkat çeken Beykoz Çevre Dayanışması tarafından ‘Beykoz Çayırı millet bahçesine dönüştürülmesin’ başlıklı imza kampanyası başlatıldı.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Her cumartesi stant kurarak nöbet tutacaklarını vurgulayan Beykoz Çevre Dayanışması’ndan Ayşenur Sunar, “Beykoz ormanlarını yaşatmak için tüm Beykozluları, İstanbulluları ve yaşamdan yana herkesi dayanışmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Etiketler
Beykoz