İkizköy halkına ve avukatlara hakaret eden hakim, HSK'ya şikayet edildi

Maden ocağına karşı mücadele eden köylülere ve köylülerin avukatlarına 'ruh hastası' diyen hakim Murat Yüksel, HSK'ya şikayet edildi.

İkizköy halkına ve avukatlara hakaret eden hakim, HSK'ya şikayet edildi

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda genişletilmek istenen Linyit Maden Ocağı'na karşı bölge halkı ve yaşam savunucularının nöbet eylemi sürüyor.

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, 7 Ağustos'ta bölgede yapılan bilirkişi keşfini yöneten ve köylülerle avukatlara hakaret eden Hakim Murat Yüksel'in herhangi bir görevlendirme yazısı olmadan keşfe katıldığını duyurarak, hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayette bulundu.

Atal, şikayet dilekçesine ilişkin yaptığı bilgilendirmede hakim Yüksel'in başından beri maden şirketinden yana tutum sergilediğini söyledi. Anayasa’nın 10'ncu maddesine atıfta bulunan Atal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'HAKİMLİK MESLEĞİNDEN EL ÇEKTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ'

"Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, Hakimler ve Savcılar Kanununa, İdari yargılama usulü kanununa ve Hukuk Muhakemeleri Kanununa aykırı yargılama faaliyeti yürüten ve keşif sırasında davacı vekillerine ‘ruh hastası’ -İkizköy çevre komitesi üyesi Deniz Gümüşel'e ‘gerizekalı’ diyerek hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen Muğla 1. İdare Mahkemesi hakimi Murat Yüksel'in hakimlik mesleğinden çektirilmesini istiyoruz."

Etiketler
Hakaret Maden