Murat Kurum: Hamdolsun, bugün soluduğumuz havanın kalitesini milletimiz görüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum: Hamdolsun, bugün soluduğumuz havanın kalitesini milletimiz görüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sanayi odasında düzenlenen Avrupa Yeşil Mutabakatı Semineri'nin ardından Mevlana Meydanı'ndaki 'Konya Tarihi Kent Merkezi Hava Kalitesi İyileştirilme Projesi'nin başlangıç programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kurum, hava kirliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmişte hava kirliliğinin üst düzeyde olduğunu öne süren Kurum, ''Hamdolsun, bugün soluduğumuz havanın kalitesini milletimiz görüyor'' ifadelerini kullandı.

Kurum'un açıklamaları şöye:

''Gençlik yıllarında Konya'da ve ülkenin birçok noktasında hava kirliliğinden nefes alınmadığını belirterek, ''Özellikle kışın çöken kirli havadan ve sisten dolayı göz gözü görmezdi. Hatta hatırlarsanız, İstanbul’da gazeteler, o dönemde hava kirliliğinden dolayı promosyon olarak maske dağıtırdı. Ama hamdolsun, bugün soluduğumuz havanın kalitesini milletimiz görüyor.

Peki, bu değişim nasıl sağlandı, bu başarı nasıl kazanıldı? Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2002 yılında sadece 8 olan hava kalitesi izleme istasyonu sayımızı çok hızlı bir şekilde 355’e çıkardık. Yani, buraya dikkatinizi çekmek istiyorum, hava kalitesi izleme istasyonunu tam 45 kat artırdık. Bu hava kalitesi istasyonları ne yapıyor?

Kirliliği anlık olarak takip ediyor, ölçüyor, sınıflandırıyor. Ekiplerimiz hemen bölgeye ulaşıyor, müdahale ediyor. Bugün 81 ilimizde ve Konya’da, 5 metreye kadar mesafeleri ölçebilen, 3 boyutlu yazılımla, hava kirliliğine neden olan noktaları anlık tespit ediyoruz. Ona göre harekete geçiyoruz. Türkiye’de kirletici vasfı yüksek olan 300’den fazla sanayi tesisinin 686 bacasını ekiplerimiz sürekli takip ediyor.''

Etiketler
Konya Murat Kurum