Taş ocağına karşı köylülerin zaferi! Vali'den çalışmaları 'durdurun' talimatı

Geçimlerini sağladıkları kekik tarlalarının yanında açılmak istenen taş ocağına karşı Denizli Valiliği önünde oturma eylemi yapan Güzelpınar köylüleri mücadelelerinde şimdilik zafer kazandılar.

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar Köyü’nde, geçimlerini sağladıkları kekik tarlalarının hemen yanında açılmak istenen taş ocağına karşı köylüler tepki göstermiş, taş ocağının açılması durumunda kekik, zeytin ve ceviz ağaçlarının zarar göreceğini belirten Güzelpınarlılar, dün Denizli Valiliği'ne yürüyerek oturma eylemi gerçekleştirmişti.

Köylülerin eylemi sırasında Denizi Valisi Atik, Güzelpınar'a gelerek bölgeyi inceleyeceğini söylemişti.

Vali Atik bugün kekik tarlalarını yerinde inceledi, köylülerin kaygılarını dinledi.

VALİDEN ''DURDURUN'' TALİMATI

Köylüler, Atik’ten; iş makinelerinin alandan çıkarılmasını talep etti. Bunun üzerine Atik, taş ocağı için çalışma yapan iş makinelerinin bölgeden ayrılması için harekete geçti. Güzelpınarlılar'a, köylerine makinelerinin girmeyeceğinin sözü veren Vali Atik, köyden ayrıldı.

ANKA Haber Ajansı'na açıklama yapan Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergün Gürsoy, "Valimiz bugün köyümüze geldi. Taş ocağı faaliyetinin durdurulması için talimat verdi. Biz de iş makinelerinin de köyden çıkarılmasını istedik. Valimiz de iş makinelerini alandan çıkarılması için talimat verdi" dedi.

Etiketler
Denizli