İkizdere'yi talan etmek isteyen Cengiz İnşaat'a halk böyle cevap verdi: '10 tane Cengiz gelse fayda etmez'

İkizdere'de Cengiz İnşaat tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı halk çadır kurarak nöbete başladı.

İkizdere'yi talan etmek isteyen Cengiz İnşaat'a halk böyle cevap verdi: '10 tane Cengiz gelse fayda etmez'

Rize'de koruma altındaki İkizdere Vadisi'nde taş ocağı yapmak isteyen Cengiz İnşaat'a karşı halk mücadele etmeye devam ediyor.

ERDOĞAN'DAN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

20 Mart'ta İyidere’de yapılması planlanan lojistik liman inşaatında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan taş ocağı için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "acele kamulaştırma" kararı sonrası halk nöbete başlamıştı.

Bugün de halk Şimşirli, Gürdere ve Cevizlik köyleri arasında yer alan İskencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından projelendirilen taş ocağına karşı doğa savunucuları çağrı üzerine bugün bir araya geldi.

KORUMA ALTINDAKİ BÖLGE

Şarkılar söyleyerek eylemlerini sürdüren doğa savunucuları yaptıkları açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Dünya'yı Koruma Vakfı tarafından biyolojik çeşitlilik açısından korunmada öncelikli 200 alandan biri olarak belirlendiğini vurguladılar. Bölgeye korunma özelliği kazandıranın binlerce bitki türüne ve yaban hayatına ev sahipliği yapan Fırtına, Hemşin, Arılı ve İkizdere gibi vadilerin olduğu ifade edildi.

''10 TANE CENGİZ GELSE FAYDA ETMEZ''

"İkizdere'mize taş ve toz fabrikası değil, çay fabrikası istiyoruz" diyen bölge halkı, projenin iptal edilmesini istiyor. İkizdere'de taş ocağı değil, çay fabrikası istediklerini vurgulayan doğa savunucuları, "Kadınlarımız, bu doğaya sahip çıkarsa 10 tane Cengiz gelse fayda etmez" açıklamasını yaptı.

Etiketler
Cengiz İnşaat