Silahla vurulan vaşak kurtarılamadı!

Tavas kırsalında vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan, silahla vurulduğu anlaşılan ve tedavi altına alınan vaşak kurtarılamadı.

Silahla vurulan vaşak kurtarılamadı!

Denizli Tavas kırsalında vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (AKÜREM) tedavi altına alınan vaşak kurtarılamadı.

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, yaralı hayvanı kurtarmak, tekrar sağlığına kavuşturmak için çok çalıştıklarını belirtti.

Vaşağın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade eden Kandır, yaralı ve bitkin halde bulunan vaşağın vücudunda çok sayıda saçma belirlediklerini ifade etti.

Kandır, “Sayıları gün geçtikçe azalan, doğa için gerekli ve koruma altında olan vaşağın bu şekilde silahla yaralanması bizleri üzdü. Vaşaklar ülkemizde korunan hayvanlardan biri. Maalesef nesli tehlike altında. İnsanlardan uzak ormanlık alanlarda yaşarlar. Küçük memelilerle besleniyorlar. Çok büyük hayvanlara saldırdıkları da söylenir ama insana asla saldıracaklarını düşünmüyoruz. Biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum insanları. Tüm canlıların yaşam hakkı en az insanlar kadar var ve onlar doğal dengenin önemli bir parçası” dedi.

Silahla vurulan vaşak kurtarılamadı! - Resim : 1

Etiketler
Silah