Ankara Barosu’ndan Salda Gölü için suç duyurusu

Ankara Barosu: "Sit alanında yapılaşma yapılamaz"

Ankara Barosu’ndan Salda Gölü için suç duyurusu

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatıları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İhalesi, Yeşilova’da yaşayan 5 kişi tarafından yaklaşık bir hafta önce yargıya taşındı.

31 Temmuz’da yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilen davayla ilgili Isparta İdare Mahkemesi ara karar verdi ve beş gün içinde proje ile ihaleyle ilgili tüm belgeleri istedi.

Çevre örgütlerinin karşı çıktığı projeye ilişkin bir adım da Ankara Barosu’ndan geldi.

Baro henüz kesinleşmeyen imar planlarına dayanılarak kamu ihalesi gerçekleştirildiğini belirterek sorumlu kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘SİT ALANINDA YAPILAŞMA YAPILAMAZ’

Şikayet dilekçesinde, “Koruma amaçlı bir plan yapılmadan ve bu plan kesinleşmeden Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Sit alanında kesinlikle yapılaşma yapılamaz” ifadelerine yer veren Ankara Barosu, ihaleyi gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevlilerinin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu’na muhalefet ettikleri ve Türk Ceza Kanunu’nda yer alan görevi kötüye kullanma suçunu işlediklerini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Etiketler
Salda Gölü Ankara