Microsoft'tan oyun dünyasını hareketlendiren hamle: Activision Blizzard 68,7 milyar dolara satın alındı

Microsoft halkla ilişkiler yönetimi, XBox'un oyun firması Activision Blizzard'ı satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın yaratacağı etkiler oyun severler tarafından şimdiden merak konusu oldu.

Microsoft'tan oyun dünyasını hareketlendiren hamle: Activision Blizzard 68,7 milyar dolara satın alındı

Microsoft oyun dünyasındaki yatırımlarını sürdürüyor. Teknoloji devi bu defa Activision Blizzard'ı satın aldı. Microsoft'un sıradaki yatırımının ne olacağı merak konusu.

CALL OF DUTY, WORLD OF WARCRAFT, DİABLO...

IGN Türkiye'nin aktardığına göre; Microsof Xbox, Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft, Diablo ve benzeri çok büyük oyunun arkasındaki isim olan Activision Blizzard'ı satın aldığını duyurdu.

Xbox Wire'daki duyuruya göre, anlaşma, Xbox'ın artık Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Diablo, Tony Hawk's Pro Skater, Candy Crush ve çok daha fazlasının sahibi olduğu anlamına geliyor. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, anlaşmanın tamamlanmasının ardından tüm Activision Blizzard şirketlerinin kendi sorumluluğu altına gireceğini açıkladı.

ANLAŞMANIN BÜYÜKLÜĞÜ 68,7 MİLYAR DOLAR

Microsoft halkla ilişkiler yönetimi, anlaşmanın 68,7 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Şirket, 2020'de ZeniMax Media satın alımına 7,5 milyar dolar ödemişti.

Karşılaştıracak olursak, Take-Two yakın zamanda mobil oyun devi Zynga'yı 12,7 milyar dolara satın almış ve bu tarihe en büyük oyun sektörü satın alımı olarak geçmişti. Bu anlaşma, Zynga anlaşmasını epeyce gölgede bırakmış görünüyor.

Etiketler
Microsoft