Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır?

Google Meet, Google tarafından işletmelere özel sunulan bir video konferans yöntemiydi. Google, koronovirüs sürecinde Google Meet'i tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya başladı.

Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır?

İlden Dirini - Önceden Hangouts Meet olarak pazara sunulan Google Meet, Google’ın G Suite olarak da bilinen kurumsal yazılımlarının bir parçası idi. Ancak koronovirüs sürecinde insanların yoğun bir şekilde video konferans araçlarını kullanması Google'ı, Google Meet konusunda yeni bir adım atmaya zorladı. Firma ücretli olan Google Meet uygulamasının ücretsiz versiyonunu kullanıma sundu.

Gmail kullanıcıları bir süredir ekranlarının sol tarafında "yeni" etiketi ile duyurulan Google Meet video konferans aracını görüyor.

GOOGLE MEET NEDİR?

Koronovirüs sürecinde video konferans firmaları ciddi başarı yakaladı. Adı sık sık güvenlik ihlalleri ile anılsa da koronavirüs sürecinin en çok kullanılan video konferans uygulaması Zoom oldu. Zoom, hisse değerlerinde dünyanın en büyük 7 havayolu şirketini geride bırakarak şirketin hisse değerlerini 50 milyar dolara kadar yükseltti. Zoom'un yakaladığı bu başarı başta Google olmak üzere teknoloji devlerini yeni adımlar atmaya zorladı. Google, daha önce işletmeler için sunduğu GSuit'in bir parçası olan Google Meet'i ücretsiz olarak tüm kullanıcılara açtı.

Google Meet, 250'ye kadar kullanıcıyla görüntülü toplantı yapabileceğiniz bir hizmet. Google Meet uygulama sayfasında "Google Meet kullanan herkes güvenli şekilde, yüksek kaliteye sahip görüntülü toplantılar oluşturabilir ve toplantılara katılabilir." iddiasında bulunuyor. Google Meet kullanıcılara Google'ın sesle yazma teknolojisiyle desteklenen gerçek zamanlı altyazı hizmetini de sunuyor.

GOOGLE MEET ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Google Meet'i, Google Play üzerinden ücretsiz olarak telefonunuza indirebilirsiniz. Firmanın uygulama sayfasında Meet özellikleri ise şöyle sıralanmış;

• Yüksek kaliteye sahip sınırsız sayıda görüntülü toplantı düzenleyebilirsiniz.
• Meet ile toplantıları güvenli şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülü toplantılar veri aktarımı sırasında şifrelenir ve kötüye kullanıma karşı proaktif önlemlerle toplantılarınızın güvenliği sağlanır.
• Kolay erişim olanağından yararlanabilirsiniz. Yalnızca ilgili bağlantıyı paylaşmanız yeterlidir. Davetliler bir masaüstü web tarayıcısından veya Google Meet mobil uygulamasından tek tıklamayla toplantıya katılabilir.
• Ekranınızı paylaşarak belge ve slayt gibi içerikleri katılımcılara gösterebilirsiniz.
• Toplantıda konuşulanları, Google'ın sesle yazma teknolojisiyle desteklenen gerçek zamanlı altyazılarla takip edebilirsiniz.

GOOGLE MEET NASIL KULLANILIR?

Eğer gmail kullanıcısı iseniz Google Meet'i internet tarayıcınız üzerinden, herhangi bir uygulama yüklemeden kullanabilirsiniz. Bunun için https://meet.google.com/ adresine giderek görüşme başlatmanız veya davetli olduğunuz görüşmeye katılmanız yeterli.

Gmail kullanıcısı iseniz mail kutunuzun sol sütununda yer alan butonları kullanarak bir Google Meet görüşmesi başlatabilir veya bir görüşmeye katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey butonları tıklamak, tarayıcınıza kamera ve ses izni verip, görüşmeye arkadaşlarınızı davet etmek.

Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır? - Resim : 1

Google Meet'i telefonunuz üzerinden kullanmak için ise Google Play'den Meet uygulamasını indirip, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır? - Resim : 2

Google Meet için bir Google hesabı gerekiyor mu?

Google video konferans platformu Meet’i kullanmak için gmail hesabına ihtiyaç duyuyor. Google’a göre bu uçtan uca şifreleme için gerekli. Meet oturumlarının kayıtları da Google Drive içinde şifrelenmiş biçimde saklanabiliyor. Ancak yine de Google Meet uygulamasının yüzde yüz güvenli olmadığını anımsatmakta fayda var.

Google hesabınız yoksa bile gmail hesabı açmak ücretsiz. Dilerseniz mevcut kişisel veya kurumsal e-posta adresinizle de bir hesap açabilirsiniz.

Etiketler
Google