Türkiye'ye siber saldırı! 1 banka, 3 telekom operatörü etkilendi

Türkiye Pazar günü siber saldırı nedeniyle yaklaşık 10 saat boyunca internet erişiminde güçlük yaşadı.

Türkiye'ye siber saldırı! 1 banka, 3 telekom operatörü etkilendi

Türkiye, Pazar günü öğlen saatlerinden itibaren ciddi bir siber saldırı altına girdi.

CNN Türk'ün haberine göre; DDOS tekniğini kullanan bu saldırıdan 1 banka ve 3 Telekom operatörü etkilendi. 10 saate yakın internete erişim sorunu yaşandı.

Yaşanan saldırı siber güvenlik kuruluşların gerçek zamanlı haritalarına da yansıdı. Saldırıların çıkış noktası Amerika ve Rusya olarak belirlendi.

Siber saldırıya uğrayan banka yaptığı açıklamada, “Müşteri bilgileri gizliliği ve finansal güvenliğiniz açısından bir risk yoktur" dedi. Türk Telekom ise "saldırı zamanında durdurulmuştur, Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır." açıklamasını yaptı.

Böyle bir saldırının önemli etkenlerinin başında ise kullandığımız akıllı cihazlar geliyor. Süreç telefona yüklediğimiz uygulamalarla başlıyor ve bakın nasıl ilerliyor?

Bu noktada bizlere büyük görev düşüyor. Dikkat edeceğimiz küçük ayrıntılar, büyük sorunları engelleyebilir.

Cihazlardan silinmesi gerek, milli teknolojilerin üretilmesi ve yurtdışın bağımlılığının azaltılması da söz konusu olabilir. Edinilen bilgiye göre, uzmanlar saldırıyı püskürtmek için hala çalışıyor. Operatörler ve hedefteki banka yüzde 90 oranında hizmet verebiliyor. Güvenlik sistemi hesapları koruyor.

Etiketler
Inter Saldırı Türkiye