Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'Gazze Pazarlığı' Yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel'in "Erdoğan, Trump'ın oğlu ile görüşüp 'Gazze pazarlığı' yaptı" iddiasına cevap verdi. Cumhurbaşkanı, bunun doğru olmadığını söyleyerek "Biz hiçbir şeyi Özgür Özel'e sorarak yapmıyoruz. Zaten bu işlerden anlamaz. Sayın Trump ile herhangi bir alışveriş yapacak olursak oğluyla yapmama gerek yok bizzat kendiyle yaparım" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD'ye hareket etmeden önce, Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarının ardından Erdoğan, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump ile 25 Eylül'de yapacağı görüşmeye değinen Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelttiği "Trump'ın oğlu ile Gazze pazarlığı" iddiasına da yanıt verdi.
'DOSTUM TRUMP İLE GÖRÜŞECEĞİM'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki ziyaretinde Gazze'de yaşanan vahşeti gündeme getireceğini söyleyerek "23 Eylül Salı günü, BM Genel Kuruluna hitap edeceğim.14 yıllık kanlı ve karanlık dönemin ardından özgürlüğe kavuşan Suriye'nin yeni yönetiminin orada bulunması bizim için sevindiricidir. Türk Amerikan iş çevreleriyle bir araya geleceğiz. 25 Eylül'de dostum Trump ile görüşeceğiz" dedi.
'ALIŞVERİŞ YAPSAM TRUMP'IN KENDİSİYLE YAPARIM'
Özgür Özel'in, kendisinin ABD Başkanı Trump'ın oğlu ile 'Gazze pazarlığı' yaptığı iddiası hakkında Erdoğan, "Ne pazarlığı? Buna inanmıyorsunuz değil mi? Yanımızda mıydı? Sağıra hakaret etmek istemem ama sağır duymaz uydurur. Bu adam durmadan uyduruyor. Parti Sözcümüz gereken cevabı verdi. Biz de en yakın zamanda cevabımızı vereceğim. Biz hiçbir şeyi Özgür Özel'e sorarak yapmıyoruz. Zaten bu işlerden anlamaz. Sayın Trump ile herhangi bir alışveriş yapacak olursak oğluyla yapmama gerek yok bizzat kendiyle yaparım" diye konuştu.