Ticaret Bakanlığı Onlarca Firmaya Ceza Yağdırdı

Ticaret Bakanlığı Onlarca Firmaya Ceza Yağdırdı
Abone ol

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 6 ay içerisinde yapılan e-ticaret denetimleri kapsamında 67 firmaya 93 milyon liralık idari para cezası kesildiği duyuruldu. Bakanlık, 19 firma için ise denetim sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya hesabından e-ticaret sektörüne dair bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklerle birlikte yeni döneme dair düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekilirken, düzenlemelerin ağırlıklı olarak çevrimiçi şekilde alışveriş yapan ve aldığı ürünü deneme fırsatı olmayan tüketicilerin korunmasına yönelik olduğu belirtildi.

Sözleşmenin zayıf tarafı olan tüketiciyi koruyabilmek için en temel hak olan cayma hakkının yanı sıra tüketicilerin sipariş öncesi bilgilendirilmeleri ve sözleşmenin ifası gibi hususların yasal düzenlemelerle güvence altına alındığının altı çizilen açıklamada, mağduriyetlere karşı tüketicileri koruyucu yasal düzenlemelerin yapıldığı anımsatıldı.

67 FİRMAYA 93 MİLYON LİRALIK CEZA

Alınan bu önlemler kapsamında yapılan denetimlere dair verileri açıklayan Bakanlık, 2024 yılı ekim ayından başlatılan ve aynı yıl içerisinde biten denetimler kapsamında 18 firmaya 40.3 milyon lira ceza kesildiğini belirtti.

2025 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayında gerçekleştirilen denetimlerde ise 49 firmaya 53.4 milyon liralık para cezası verildiğini belirten Ticaret Bakanlığı, 19 firmaya yönelik denetimlerin ise devam ettiğini duyurdu.

Bakanlık, değişen alışveriş alışkanlıklarıyla birlikte tüketicileri korumaya ve bu kapsamda denetimlerin sürdürüleceğine de açıklamasında yer verdi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten Enflasyona Karşı Kararlılık Vurgusu: Düşüyor, Düşecek Ekonomi Altında Büyük Oyun Ortaya Çıktı: TESK Başkanı Palandöken 'Sakın Bunu Yapmayın' Diyerek Uyardı Ekonomi Bu Yaz Kayısı Yiyemeyeceğiz, Afetin Adı Zirai Don Ekonomi DEVA'dan 'Tarım' Tepkisi, 'Dışa Bağımlı Hale Getirildik' Siyaset