Kick Boks Federasyonu'ndan sporculara turnuva için 'para' şartı

Türkiye Kick Boks Federasyonu'ndan talep edilen masraflar nedeniyle çok sayıda sporcu turnuvalara katılamadı.

Kick Boks Federasyonu'ndan sporculara turnuva için 'para' şartı

Türkiye Kick Boks Federasyonu, maçlarda kullanılan malzemelerden otel ücretine kadar birçok masrafı sporculara karşılatıyor.

Birgün'den Eren Tutel'in haberine göre; alınan paralar nedeniyle birçok sporcu turnuvalara gidemezken derecesi olan kickboksçular turnuvalara katılamıyor.

Federasyonun bu uygulaması nedeniyle turnuvalara katılamayan kick boks sporcusu Ahmet Can Sarıkaya, özel turnuvalarda birçok derece elde etmesine rağmen resmi turnuvalara katılamadı.

Sarıkaya yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Yaklaşık 8 yıldır kick boksla ilgileniyorum. Birçok özel karşılaşmaya katıldım fakat resmi maçlara maddi imkânsızlıktan dolayı katılamadım. Kickboks Federasyonu resmi maçlarında (Türkiye Şampiyonası-Turkish Open) kişi başı katılım ücreti 100 lira ve konaklama için günlük 280 TL’den dört gün boyunca bin 120 TL para alıyor. Her branş için ekstra 50 lira ücret istiyorlar. Müsabaka için otelde yatılı kalmak zorunlu değil fakat dış katılım ücreti diye günlük 120 liradan 480 lira para yatırmak zorunlu.”

Kick Boks Federasyonu'ndan sporculara turnuva için 'para' şartı - Resim : 1

Ahmet Can Sarıkaya

‘Ekipmanı bile alıyoruz’

Ahmet Can Sarıkaya alınan ücretlere ve katılım paylarının bunlarla da sınırlı olmadığını belirterek, “Bu kadar çok para alınmasına rağmen sporcuların kendi ekipmanlarını getirmesini istiyorlar. Bunlara bir de yol parasını ekleyince ortaya yaklaşık 2 bin lira gibi ciddi bir rakam çıkıyor.

Bizim sporumuzda maddi gelir pek fazla olmadığı için her turnuva için bu paraları ödememiz mümkün değil. Benim gibi bu durumda olan birçok sporcu var fakat federasyon bunu aşmaya yönelik bir adım atmıyor” diye konuştu.

İmkân tanınmıyor

Sarıkaya, federasyonun ciddi bir bütçesi olmasına rağmen turnuvaların maddi yükünün sporculara çıkarıldığının altını çizerek konuşmasını şu sözlerle sürdürüyor:

“Biz Turkish Open turnuvasında kendi ülkemizi temsil etmek için bir ton para veriyoruz. Bu turnuva açık bir turnuva olduğu için birçok ülke katılıyor ve kazanırsan Avrupa Kupası unvanına sahip kupa alıyorsun. Yerel müfredatlarda sporcu kazanırsa valilik programı kapsamında belli ödül ücretleri veriliyor fakat sporcunun da başarı elde etmesi için bireysel bir çaba sarf etmesi gerekiyor imkânı olmayanın başarı sağlaması pek mümkün değil.”

Etiketler
Para Türkiye