60 bin sağlık meslek lisesi mezunu atama bekliyor

2020 yılında KPSS’ye giren, atanamayan sağlık meslek liseliler atama istiyor ve pandemi döneminde görev alarak sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek istiyor.

60 bin sağlık meslek lisesi mezunu atama bekliyor

Ortaöğretim Sağlıkçılar ve Hemşireler Platformu verilerine göre 2018-2020 yılları arasında atanan kişi sayısı 5 bin 939. En son 2017 yılında mezun veren sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünü mezunlarının sayısı ise 60 bin civarında.

Ortaöğretim Sağlıkçılar ve Hemşireler Platformu kurucusu ve sözcüsü Mustafa Yılmaz “2014-2015 yıllarına kadar bize verilen ek puan ile hemşirelik fakültesine geçiş yapabiliyorduk. Ancak ek puan kaldırılınca, üniversite sınavına yönelik dersler alamadığımdan KPSS ve Üniversite sınavlarında başarılı olmak için defalarca sınava giriyoruz. Maddi durumu yeterli olanlar özel üniversitelere devam ediyor. Bir kısmımız ayda 311 saate paran nöbet sistemi ile özel hastanelerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Bir kısmımız 80 üzeri puanlarla atanamıyoruz” dedi.

“Üniversite hastanelerinde ortaöğretim hemşirelerine daha fazla yer verilmesi gerekiyor” diyen Mustafa Yılmaz, pandemi döneminde görev alarak sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü hafifletmek ve ülkelerine hizmet etmek istediklerini de ekledi.

Sağlık Meslek Lisesi mezunu hemşirelerin pandemi döneminde hizmet verip veremeyecekleri konusunda ise, Dr.Serdar Savaş “Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak yapabilecekleri çok şey var. Özellikle salgın sırasında koruyucu hizmetler açısından yapabilecekleri sonsuzdur ve sınırsızdır. Pandeminin önlenmesinde çok etkili rol oynayabilirler. Riskli bireylerin eğitimlerini yapabilirler, taramalarını yapabilirler, filyasyonda görev alabilirler.” dedi.

Konu hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in konu hakkında soru önergesi verdikleri ancak cevap alamadıkları öğrenildi.

Etiketler
KPSS Lise