'Oğlunu memur yapan rektör' haberine erişim engeli

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'nün oğlu Taha Hülagü'nün müze müdürlüğü görevinden Cumhurbaşkanlığına geçişini haberleştiren gazetelerin haberleri erişime engellendi.

'Oğlunu memur yapan rektör' haberine erişim engeli

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'nün oğlu Taha Hülagü'nün, Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olur olmaz sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığı ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olduğunu, burada 1 gün çalıştıktan sonra da ‘memur’ olarak, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisine geçiş yaptığı haberlerine erişim engeli geldi.

Karar, Taha Hülagü’nün başvurusu sonrası Kocaeli 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce alındı.

Taha Hülagü, başvurusunda haber ve yorumların gerçeğe aykırı olduğunu belirterek onur, şeref ve saygınlığına saldırı olduğunu söyledi.

Başvuruyu inceleyen hakimlik, haberlerin okuyucu ve kamuoyunda tahrik ve tepkiye sebebiyet verecek nitelikte olduğuna, iddia edilen olayların meydana geliş tarihi ile haberleştirme tarihi arasında uzun bir zaman bulunduğuna ve söz konusu iddialar ilgili haberlerin daha önce de internet sitelerinde yer aldığına, aynı iddiaların aylar sonra yeniden verilmesinde güncellik unsuru bulunmadığına karar vererek Taha Hülagü’nün kişilik haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

Etiketler
Kocaeli Memur Cumhurbaşkanlığı Üniversite