Muharrem İnce Kürt sorununu nasıl çözeceğini açıkladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Van'da vatandaşlara seslendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

16 yılda meydanlarda bağıran biri var. Şimdi bu eskimişi değiştireceksiniz bu yeni gelecek. 16 yıldır ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? Ben aslında en zengin insanlardanım. Niye biliyor musunuz? Ben insanları Türk-Kürt, kadın- erkek diye ayırmam. Ben Türkiye'nin en zenginiyim.

Türkiye'nin en büyük serveti genç nüfusudur. Bunları iyi eğiteğiz. Ben Van'ın müfettişiydim partideyken. Sokakta gezerken gençleri görüyordum. Bu çocukları iyi eğiteceğiz. Ama doların yükselmemesi, faizlerin düşmesi, ekonominin kırılgan olmaması için bir büyük değişikliği beraber gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde barışacağız. Barışacağız yolu yok.

Türkiye'nin bir Kürt sorunu var değil mi? Bunu nasıl çözeceğiz onu anlatayım. Bir demokratikleşme, özgürleşme, kültürel ve ekonomik sorundur. Ama her şeyden önce bir siyasi ahlak sorunudur. Bu şudur; siyasetçi Van'a, Diyarbakır'a gidip Kürt'lerin hoşuna gidecek şeyler söyledi. Başka yere gidince başka konuştu. Bir yerde milliyetçiliği ayaklar altına aldı. Öbür yerde uçtu. Allahın izniyle cumhurbaşkanı olursam ben bu sorunu çözeceğim.

CHP dokunulmazlıklar konusunda 'Evet' dedi ben 'Hayır' dedim. Bana yanlış yapıyorsun dediler. 'Hayır doğru yapıyorum' dedim. Türkiye'de yargı yok ki. Bugün olsa aynısını yaparım. Siyaset bir risk işidir.

Yalan söylemeyeceğiz. Çözüm yeri TBMM'dir. TRT kanallarından birini bu soruna tahsis edeceğiz. TRT'nin bir kanalında sadece bu konuyu özgürce tartışacağız. 81 milyon ne yaptığımızı bilecek.

(Muharrem İnce, Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasından bir bölüm izletti) Camdan konuşanlar bu sorunu çözemez, candan konuşanlar çözer.

Muharrem İnce Kürt sorununu nasıl çözeceğini açıkladı - Resim : 1

Etiketler
Kürt Kürt sorunu Muharrem İnce