CHP'li Yalova Belediyesi kurallara uymayan Arapça tabelaları kaldırttı

CHP'li Yalova Belediyesi, ekiplerince kent genelinde kurallara uymayan yabancı tabelaların söküm işlemlerine başladı.

CHP'li Yalova Belediyesi kurallara uymayan Arapça tabelaları kaldırttı

CHP'li Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yabancı tabelaların ve ibarelerin söküm işlemlerine başlandı.

Yalova Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında kabul edilen ve 2020 yılında yürürlüğe giren yönetmelik doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri esnafları 15 gün önce tebligatla bilgilendirmişti.

CHP'li Yalova Belediyesi kurallara uymayan Arapça tabelaları kaldırttı - Resim : 1

Yapılan uyarılara uymayan esnafların tabelaları ve dükkân camlarında yazan yabancı ibareler Zabıta Müdürlüğüne bağlı bulunan ekipler tarafından kaldırılmaya başlandı.

Birçok esnaf ise yapılan tebligatlara uyarak kendi imkânlarıyla tabelalarını değiştirdi.

CHP'li Yalova Belediyesi kurallara uymayan Arapça tabelaları kaldırttı - Resim : 2

Söküm işlemleri öncesi tebligat yapıldığını belirten Yalova Belediyesi Zabıta Müdürü Eren Demirhan; “Yalova Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında onaylanarak yürürlüğe giren İlan, reklam ve tanıtım yönetmeliğine istinaden Zabıta Müdürlüğümüz tarafından gerekli denetim ve kontroller yapılmıştır. Yapılan kontroller sonrasında farklı dilde ilan ve reklam tabelası bulunan işletmelere 15 gün süre verilerek, bu aykırılığın ortadan kaldırılması istendi. Verilen süre bitiminde bu aykırılığı kaldırmayan işletmelerin tabelaları ve reklamları sökülmektedir” dedi.

Etiketler
Yalova Yalova Belediyesi