YSK, Erdoğan ve Binali Yıldırım'ı yalanladı!

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararının gerekçesini açıklarken kararda Erdoğan'ın 'oy çalınması' iddiasıyla ifade yer almadı.

YSK, Erdoğan ve Binali Yıldırım'ı yalanladı!

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararının gerekçesini açıkladı. Kararda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin İstanbul seçimini kaybeden adayı Binali Yıldırım'ın kullandığı 'oy çalınması' ifadesini yer almadı.

YSK, İstanbul seçimlerinin iptali için 2 gerekçe öne sürdü. Bunlardan birincisi 754 sandıkta yasaya rağmen sandık başkanlarının görevlendirilmesi ve 108 sandıkta sayım döküm cetvelinde imza bulunmaması gösterildi.

Karar metninin hiçbir yerinde 'oy çalınması'yla ilgili bir ifade bulunmuyor. Ancak sonuç bölümünde sandık başkanları ile ilgi suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor.

YILDIRIM, 'ÇALDILAR' DEMİŞTİ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerin yenilenme nedeninin 'oy hırsızlığı' olduğunu söylemişti.

Yıldırım, Esenler'de katıldığı iftar programından çıkarken, bir vatandaşın "Bu seçim neden iptal oldu?" sorusuna "Çok basit, çünkü çaldılar" şeklinde yanıt vermişti. Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında ise, "Oy hırsızlığını tespit ettik, sağlam çalmışlar. " demişti.

AYNI SÖYLEMİ ERDOĞAN DA KULLANDI

'Çaldılar' söylemini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da kullandı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme nedenini "Oyları çaldılar, bu kadar basit." ifadeleriyle anlatmıştı.

İşte YSK'nın büyük tepki çeken İstanbul kararının gerekçesi

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Binali Yıldırım Seçim YSK