Uzmanlar uyardı: Kardan sonraki tehlike ortaya çıktı!

İstanbul’da etkili olan kar yağışının biteceği tarih ve saat belli oldu. Kar yağışının ardından asıl tehlike ortaya çıktı. Uzman isimden anne ve babalara dikkat çeken uyarılar geldi.

Uzmanlar uyardı: Kardan sonraki tehlike ortaya çıktı!

Kar yağışının yurdu terk edeceği tarih belli oldu. İstanbul’u Çarşamba günü terk edecek kar yağışı haftasonu itibari ile yurdu terk edecek. Ancak kar yağışının ardından gelen tehlikeye dikkat.

Beklenen kar yağışı yolları ve caddeleri doldur. Caddeler karlardan temizlenirken ara sokaklarda kalan karlar erimeye başladı.

Erimeye başlayan karların ardından oluşan soğuk havanın tehlike yarattığı ortaya çıktı. Uzmanlar eriyen karların soğuk havaya neden olması ve hastalıkları artırdığı konusunda uyardı.

Karı gören çocuklar kar topu oynamak için dışarı çıkıyor. Anne babalara uzmanlardan uyarı geldi.

En iyi ayakkabı ve bottan kar suyu geçebilir. Kar erirken oluşan suların daha çok hasta etme özelliğine sahiptir. Bu yüzden kar suları erirken havanın da daha soğuk olması nedeni ile zatürre ve grip olabilirsiniz

KAR YAĞARKEN HAVA NEDEN SICAK OLUR, ERİRKEN NEDEN DAHA SOĞUK OLUR

Kar yağarken su moleküllerinin donması ve kar haline gelmesi için erimemesi gerekiyor. Yani su sıvı halden katı hale geçmeli yani daha da soğumalıdır.

Bu sebeple su molekülleri donabilmek ve daha da soğuyabilmek için de üzerlerindeki fazla ısıyı dışarı verirler ve soğuk havayı bünyelerine çekerler. Bu sebeple kar yağarken hava daha ılık olur.

Ancak kar yağışı bitip donan karlar erimeye başladığında bu defa erimek için ısıyı kullanmaya başlarlar ve havadaki sıcak havayı çekerler. Bu yüzden kar erirken havada hızla soğur.