Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi nöbeti: 'Dünyayı yerinden oynatacağız!

Mersin Kadın Platformu üyeleri, AKP’nin gündeme getirdiği İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshi girişimlerine ve AKP MYK'sinde tartışmaya açılmasına tepki için nöbet eylemi gerçekleştirdi.

Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi nöbeti: 'Dünyayı yerinden oynatacağız!

Mersin Kadın Platformu üyeleri, AKP MYK’sında görüşülen İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshi tartışmalarına karşı nöbet eylemi gerçekleştirdi. İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açanlara seslenen kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlara bu meydanlardan ses çıkarıyoruz. Bizler tüm isyanımızla biliyoruz ki dünyayı yerinden oynatacağız" dediler.

Gazete Güney'den Esra Şsi Yağmur'un haberine göre, daha önce tartışılması beklenen ancak gelen tepkilerin ardından ertelenen İstanbul Sözleşmesi'nin tek taraflı fesihi AKP MYK’sında gündeme geldi.

Mersin Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP MYK’sında tartışmaya açılmasına tepki göstererek nöbet eylemi gerçekleştirdi. İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açtırmayacaklarını ve sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan kadınlar iktidarı sözleşmeyi etkin uygulamaya çağırdı.

Pozcu Alanya Sokağı'nda bulunan Koton mağazasının önünde bir araya gelen kadınlar, ' AKP elini hayatımdan çek ',' Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun', 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır', 'Her yer katliam, katiller hanemizde' şeklinde sloganlar attılar. Burada konuşan Kadın Platformu üyesi Ceren İnan, "Eşit değilsiniz diyerek bizi baskıya şiddete açık hale getirenlere karşı İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçemiyoruz, etkin uygulayın demek için buradayız. Çünkü etkin uygulanırsa İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz" dedi.

"AKP HAKLARIMIZ HAKKINDA KARAR VEREMEZ"

AKP MYK’sının hakları hakkında karar vermesine izin vermeyeceklerini anlatan İnan, "Bugün toplanan AKP MYK’sında İstanbul Sözleşmesi yeniden tartışılacağı söyleniyor haberlerde. Sözleşmeden çıkılmasının ve bu durumda yeni bir yasanın hazırlanması ve yeni bir sözleşmenin uygulanması seçeneklerini tartışacaklarmış. AKP ve MYK’sının haklarımız hakkında karar vermesine izin vermiyoruz.

İstanbul Sözleşmesi’ne saldırdıkları her an, failleri yargılamadıkları her an bir kadın ölüyorsa bu memlekette artık yaşamlarımızı biz kadınların savunma vakti gelmiştir. İstanbul Sözleşmesi bizim yaşam güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesi kadınların mücadelesi ile tırnaklarıyla kazıya kazıya yazılmıştır bu yüzden nefes aldırır, bu yüzden yaşatır" diye konuştu.

"HESAP SORMAK HAKKIMIZ"

İstanbul Sözleşmesi'nin tam anlamıyla uygulanması halinde kadın cinayetlerinin yaşanmayacağı aktaran İnan şunları söyledi: "Adını koymanın vakti geldi. Bu memlekette kadın katliamı var. İstanbul Sözleşmesi'ni reddedenler erkek şiddetini meşrulaştırıyor, kadın düşmanlığını iktidar politikası haline getiriyor. Bu memlekette tüm toplumun gözü önünde suç işleniyor. AKP iktidarı ve onun çevresi bir suç örgütü olarak karşımızda duruyor. Bir suç ortaklığı varsa ve bu kadınların yaşamlarını etkiliyorsa bizim mücadelemiz meşrudur. Hesap sormak hakkımızdır. Bizler bu cinayetlere, İstanbul Sözleşmesi'ne saldıranlara karşı ses çıkarıyoruz. AKP ve MYK’sına ses çıkarıyoruz. Kadın düşmanı Yeni Akit'e ses çıkarıyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ne saldıranlara bu meydanlardan ses çıkarıyoruz. Bizler tüm isyanımızla biliyoruz ki dünyayı yerinden oynatacağız. Biz bugün AKP MYK’sında tartışılacak İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılara karşı nöbetteyiz diyoruz. Biz İstanbul Sözleşmesi’nden vazmıgeçiyoruz, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını istiyoruz"

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi Mersin