Kaş'a 8 yeni mermer ocağı açılacak

Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Belenli Mahallesi’nde 8 yeni mermer ocağı açılacağı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Kaş'a 8 yeni mermer ocağı açılacak

Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Belenli Mahallesi’nde 8 yeni mermer ocağı açılacağı iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Belenli halkının bir yıl önce açılan maden ocağını da istemediğini belirterek, “Eğer iddialar doğruysa yöre halkının sağlığı hiçe sayılıyor demektir. Aynı zamanda tam anlamıyla bir doğa katliamıdır” dedi.

HALK KURBAN EDİLEMEZ

Ocaklardan yayılan tozların kansere sebebiyet verdiğini kaydeden Budak, “Maden çıkarmak için yapılan patlamalar yer altı sularının yatak değiştirmesine ve kurumasına neden olmaktadır. Madenin taşınması sırasında ağır yük taşıtlarının çıkardığı toz, sebze ve meyve bahçelerinin kurumasına yol açmaktadır” dedi.

Kaş’ın Belenli Mahallesinin merkezine geçen yıl açılan maden ocağı bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Belenli sakinleri, Kaş Kaymakamlığı, Antalya Valiliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına gönderdikleri dilekçelerle tepkilerini dile getirdi. Mevcut ocağın kapatılması beklenirken, 8 yeni ocağın daha Belenli Mahallesine açılacağı iddialarınn mahalle sakinleri üzerinde adeta şok etkisi yaratacağını söyleyen Budak, “Belenli halkının sağlığı maden ocaklarına kurban edilemez, buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler
Antalya