HDP'nin eş genel başkanları belli oldu

HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) 4'üncü Olağan Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partinin eş genel başkanları seçildi.

HDP'nin eş genel başkanları belli oldu

Ankara Spor Salonu'nda yapılan kongrede kayıtlı 1018 delegeden 838'i oy kullandı.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Mithat Sancar 836 oyla eş genel başkanlığa seçildi, 2 oy geçersiz sayıldı.

Kongrede ayrıca Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

HDP’nin 4’üncü Olağan Kongresi’nde delegelerin oy verme işlemi tamamlandı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar 836 oy ile eş başkan seçildi.

HDP'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen 4'üncü Olağan Kongresi'ne çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Sancar, HDP'nin geleceğe yürüdüğünü söyleyerek, "Önümüze çıkan bütün engelleri aşmaya kararlıyız. Bu gelecek öyle uzak değil. HDP artık bu ülkeyi yönetmeye adaydır. Biz bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz, buna gücümüz, inancımız, birikimimiz var. Önce biz inanacağız. HDP'nin önü açıktır. Türkiye'yi yöneltmeye ortak olmuş bir HDP'nin demokrasi, adalet, eşitlik ve barış için ne kadar bir şans ve güvence olduğunu herkes iyi görmeli. Bizlerin hedefi herkesin özgür olduğu bir ülke. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut eş genel başkanlardan Pervin Buldan ile Sezai Temelli'nin yerine aday gösterilen Mithat Sancar, partinin yeni eş genel başkanları seçildi.

Etiketler
Mardin HDP Kongre