CHP'nin İzmir adayı Özgür Özel mi olacak? Faik Öztrak'tan açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Özgür Özel ve Öztürk Yılmaz açıklaması.

CHP'nin İzmir adayı Özgür Özel mi olacak? Faik Öztrak'tan açıklama

GERÇEK GÜNDEM - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiası ve CHP'den ihraç edilen bağımsız milletvekili Öztürk Yılmaz'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları hakkında konuştu.

Faik Öztrak açıklamasında, "İzmir adayının belirlenmesi hususu PM'nin yetkisindedir. Ben PM herhangi bir karar almadan yorum yapamam. Partimizden ihraç edilen Yılmaz'ın sarfettiği sözlere de cevap verme ihtiyacını hiç duymam" dedi.

Soru- Efendim siz hendek konusuna değindiğiniz ama Sayın Cumhurbaşkanı o sözlerin devamında Sayın Kılıçdaroğlu içinde “Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar, bunlarda vatanseverlik yok, milliyetperverlik yok” dedi. Bu sözlere ilişkin değerlendirmeniz. Birde özellikle Ankara Mansur Yavaş için algılandı bazı sözleri olmuştu. İdeolojileriyle taban tabana zıt adayları milletimizin karşısına çıkarmaya başladılar ama paslı demir yaldızlı boyayla boyanmakla altın olmaz dedi. Nasıl değerlendirirsiniz?

Faik ÖZTRAK- Ben Erdoğan’ın sözlerini tekrar etmeyeceğim. Burada bir takım sorular sordum, o soruların içinde bu sözlerin hepsine cevap var.

Soru- Diğer Mansur Beyle ilgili?

Faik ÖZTRAK- Mansur Bey partimizin bir üyesidir. Daha öncede partimizden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayıydı. Anlaşılıyor ki bu sözler Ankara’da Adalet ve Kalkınma Partisinin seçimi kaybedeceğinin bugünden ilanıdır.

Soru- İstanbul ve Ankara’yı açıkladınız ama İzmir adayınız henüz belli değil. Tunç Soyer ismi konuşuluyor. İYİ Partinin Tunç Soyer’e ikna edemeyeceği tabanını ikna edemeyeceği söylemleri var. Bu konuda yorumunuz nedir? İki, Özgür Özel’in ismi konuşulduğu yine iddia ediliyor. Buna bir cevabınız olacak mı? Üç, birde Öztürk Yılmaz’ın hafta sonu Sayın Kılıçdaroğlu ve Genel Merkeze olan söylemleri var. Yorumunuz ne olacaktır?

Faik ÖZTRAK- Biliyorsunuz İzmir adayının belirlenmesi hususu Parti Meclisimizin yetkisinde olan bir husustur. Bu nedenle ben Parti Meclisimizde herhangi bir karar alınmadan bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmam. Diğer taraftan partimizden ihraç edilen Yılmaz’ın sarf ettiği sözlere de cevap verme ihtiyacını hiç duymam. MYK üyesiyken neredeymiş?

Soru- Sayın Genel Başkanın MYK toplantısı ardından yeni yılın ilk haftasında Parti Meclisi toplantısı var ama özellikle bu hafta içerisindeki programı da öğrenmemiz mümkün mü? Çarşamba günü milletvekilleri ve PM üyelerinin katılacağı bir ekonomi programından bahsediliyor. Ayrıca Perşembe ve Cuma günleri sanıyorum Ankara ve İstanbul’da lansman olacak. Onların detaylarını alabilir miyiz?

Faik ÖZTRAK- İzin verirseniz daha sonra bunları size ben yazılı olarak bildiriyim. Yani Salı günüde Sayın İnönü’yü anma töreni var yani yarın. Onunla başlıyor. Çarşamba günü sabah bir kendi içimizde ekonomi, ekonomide ortaya çıkan söylemler, düşünceler bunlarla ilgili bir toplantımız var. Ondan sonrada dediğimiz gibi Belediye Başkanlarımızın tanıtımıyla ilgili bir takım faaliyetler var. Bunları izin verirseniz hepinize yazılı olarak duyuruyum. Çünkü başka arkadaşlarımı ilgilendiren hususlarda var.

Soru- Açıkladığınız belediye başkanı adaylarının CHP ideolojisiyle zıt olduğunu siz düşünüyor musunuz? Birde YSK’daki bu görev uzatma hamlesini neden zamanlama olarak şimdi olduğunu değerlendirmeniz nedir?

Faik ÖZTRAK- Cumhuriyet Halk Partisi bir kitle partisidir. Cumhuriyet Halk Partisinin ideolojisi bellidir, bu partiye gelenlerde bu ideolojiyi, bu yaklaşımı, partimizin ideallerini kabul etmiş demektir. Dolayısıyla böyle bir zıtlaşma olduğunu düşünmüyorum. Bir şey daha sormuştunuz.

Soru- YSK’daki görev uzatma?

Faik ÖZTRAK- Biraz önce söyledim yani bundan önce biz bu YSK’yla ilgili görüşlerimizi söylemiştik. Bu Yüksek Seçim Kurulu aslında Türkiye’de mühürsüz oyları kabul etmek suretiyle gayrimeşru bir referandumla tek adam parti devleti rejiminin önünü açan kadroların ağırlıkta olduğu bir kuruldur. Şimdi bu kurulun bir yıl daha süresinin uzatılmaya çalışılması açıkçası biraz önce ifade ettim iktidarın bu süreçte her türlü hukuksuzluğu yapmayı göze alabileceğini seçim sürecinde göstermektedir. Ama söylüyorum, korkunun ecele faydası yoktur, milletimiz sandıkta bu iktidara gereken cevabı verecektir. Teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Etiketler
Faik Öztürk Özgür Özel İzmir Öztürk Yılmaz