1. Urla Gastronomi Festivali başlıyor

1. Urla Gastronomi Festivali 20 – 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

1. Urla Gastronomi Festivali başlıyor

TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) ve Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen 1. Urla Gastronomi Festivali 20 – 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

Urla Kaymakamlığı ve Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde gerçekleşecek festival Urla Belediyesi ve Yarımada’da bulunan işletmelerin destekleriyle 20 21 Nisan tarihlerinde Urla Meydanında yapılacak.

Zengin Türk Mutfağın tanıtım ve sunumunun yapılacağı festival birbirinden farklı çalışmalar ile Urla’nın tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra bünyesinde yer alan yemek yarışmaları ve canlı workshop çalışmaları ile de İzmirlilere farklı bir deneyim yaşatacak. İçeriği ile göz dolduran festival’de Taşpakon Türkiye Kupası Ön Elemeleri Yemek Yarışması, Klazomenai Zeytinyağı Tadım Atölyesi, Canlı Workshop Çalışmaları ve söyleşiler yer alıyor.

1-Urla Gastronomi Fuarı Etkinlik 20 – 21 Nisan Urla Meydanı

Taşpakon Türkiye Kupası Ön Elemeleri Yemek Yarışması :Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından organize edilen “Taşpakon Türkiye Kupası Yemek Yarışması” için ön eleme yemek yarışması yapılacak.Yarışmada dereceye girecek okullar İstanbul’da gerçekleşecek olan Şampiyonaya katılım hakkı elde edecekler.

Klazomenai Zeytinyağı Tadım Atölyesi : Urla’da yer alan Antik Klozemenai Zeytinyağı İşleği’nde gerçekleşecek.Türkiyenin çeşitli şehirlerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler bu zeytinyağı üretimi ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapacak.

Söyleşi Programı

“Mutfağın Başrolünde Zeytinyağı” Söyleşisi: Moderatörlüğünü Yemek Kültürü Araştırmacısı Sibel Önbaş’ın yapacağı etkinliğe Ulusal zeytinyağı Konseyi üyeleri ve akademisyenler ve şefler katılacaktır.

“Gastronomi Turizmi ve Zeytinyağı İlişkisi” Söyleşisi : Hiç Naturel zeytinyağı’nın üreticisi ve İtalya O.N.A.O.O.’dan diplomalı uzman panelist ve blend master Duygu Özerson Elekdağ tarafından verilecektir.

Canlı Workshop Çalışmaları: Gastronomi alanında başarılı, kariyer sahibi Şefler tarafından öğrencilerimize ve konuklara yönelik canlı workshop çalışmaları yapılacak.

“Esnaf Lokantalarının Türk Mutfağına Katkıları” Söyleşi: Türk mutfak kültürünün gelişmesindeki en önemli işletmelerden olan “Esnaf Lokantaları” olarak adlandırılan işletmelerin Türk Mutfağı’na katkılarını sektörde onlarca yıldır yer alan başarılı girişimciler tarafından yapılacak söyleşi ile anlatılacaktır.

Yöresel Ürün Pazarları: Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yer alan yöresel ürünler kurulacak standlarda gelen konuk ve ziyaretçilere yöresel ürün tanıtımı ve satışı gerçekleştirecektir.

Zeytinyağı Pazarı: Sağlıklı beslenmenin temel anahtarlarından biri olan zeytinyağına dikkat çekmek, butik zeytinyağı işletmelerini ziyaretçiler ile bir araya getirmek amacıyla; kurulacak zeytinyağı pazarında zeytinyağı firmaları hem ürünlerini tanıtacak hem de ürün satışı gerçekleştirecek.

1. Urla Gastronomi Festivali başlıyor - Resim : 1

Etiketler
Urla