Vefa Salman STK ve derneklerle bir araya geldi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kentimizde bulunan sivil toplum kuruluşları (STK) ve hemşehri dernekleriyle bir araya geldi.

Vefa Salman STK ve derneklerle bir araya geldi

İlk olarak STK temsilcileri ve yönetimleriyle kahvaltıda buluşan Başkan Salman, bu programın ardından akşam kentimize gelip yerleşen ve yaşamlarını Yalova’da sürdüren hemşehri derneklerinin temsilcileriyle buluştu.

Başkan Salman, “El Birliğiyle Güzel İşler Yaptık”

Sivil toplum kuruluşlarının kentimizde belirli misyonları üstlendiğini belirten Başkan Salman; “Bende sizler gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış ve halen belli başlı sivil toplum kuruluşunda aktif olarak yer almaktayım. Sizlerin üstlenmiş olduğu bu misyonu en iyi bilenlerden biri olarak makam odasının kapısını sizlere açarak sizden gelen talep ve istekleri dinledim ve bir çoğunu beraber gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 5 yıllık süre zarfı içinde el birliğiyle güzel işler yaptık ve çalıştık” dedi.

Vefa Salman STK ve derneklerle bir araya geldi - Resim : 1

Bu Kente Sahip Çıkan Hemşehrilerimizsiniz

Yalova’nın her gün büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu belirten Başkan Salman; “Yalova 2017 yılından 2018 yılının sonuna kadar 11 bin kişi artarak Türkiye ortalamasına bakıldığında en fazla nüfusu artan şehirlerinden biri oldu. Bu yaşanan sosyoekonomik göçün ardından sizlerde kentimizde uzun yıllardır yaşayan ve bu kente sahip çıkan hemşehrilerimizsiniz. Kardeşliğin ve dostluğun kenti Yalova’ya her birinizin katkısı çok büyük. 2013 yılında ben bu yola çıkarken sloganım ‘Birlikte Yöneteceğiz, Sevgiyle Büyüteceğiz’ Bu kentte yaşayan doğusundan batısına, kuzeyin güneyine her hemşehrime inandım güvendim. Bunu ben laf olarak değil bilerek inanarak söyledim ve geçen 5 yıllık süre zarfında bunu gösterdim. Benimde bunu ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana. Ben hemşeri derneklerini çok önemsiyorum. Yalova bu konuda Türkiye’ye örnek ve bunu sonuna kadar hak eden bir kent. Çünkü günümüzde artık örfümüzü, adetlerimizi ve kültürümüzü yitirmeye başladık. Ama sizler kendi derneklerinizin sayesinde kendi kültürlerinizi yaşatıyorsunuz. Ben bunu en iyi bilenlerdenim. Görev yaptığım bu süre zarfında sürekli derneklere elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bundan sonrada önümüzde ki dönemde yine bu desteğimin sözünü veriyorum” dedi.

Etiketler
Yalova Vefa Salman