Selvitopu: Kararlıyız, karşısında olacağız

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak’a görevdeki 4,5 yılını değerlendirirken, önemli mesajlar da verdi.

Selvitopu: Kararlıyız, karşısında olacağız

İzmir’in sadece merkez ve Alsancak’tan ibaret olmadığına dikkat çeken Selvitopu, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve halka çağrıda bulundu, Poligon Deresi konusuyla ilgili, “Buralara sahip çıkalım. Üniversite alanı, Poligon Deresi, bunlar önemli yerler. Bu alanları kaybedersek, konutlarla, rezidanslarla, AVM’lerle dolarsa yazık olur bu kente. Orası yapılaşmaya açılırsa, binalar yapılırsa, kentimizi bu hale getirmenin utancını hep birlikte yaşarız” dedi.

Görevdeki 4,5 yılını değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “2014’te aday olduktan sonra burada biz ikinci parti konumundaydık. 2014 seçimlerine girerken işimiz tabi kolay değildi. İlçe örgütümüzle birlikte yoğun bir çalışmaya girdik. Bu çalışma neticesinde de seçimi kazandık. Aradaki farkı kapatıp, 12 bin oy civarı da bir fark yaptık. 5 yıla yakındır belediye başkanlığı yapıyorum. Tabi göreve başladığım zamandan bugüne kadar çok büyük farklılıklar var. Karabağlar yeni kurulmuş bir belediyeydi. Yeni kurulan belediyelerde çeşitli sorunlar doğal olarak olabilir. Kuruluş sancıları, kurumsallığın oturması bunlar zaman alan şeylerdi. Bizler de bu 5 yıllık süre içerinde özellikle Karabağlar’da kurumsal yapının iyice oturması için çaba harcadık. Farklı yerlerde hizmetler görülüyordu. Karabağlar Belediyesi kendi binası olmadığı için 17 ayrı yerde hizmet üretiyordu. Öncelikle alınan binanın bir an önce tamamlanıp faaliyete geçmesi için uğraştık. 8 ay sonra yani 2014 Mart seçiminin ardından 2015 Ocak ayında yeni hizmet binamıza taşındık. Bütün birimleri bir araya toplayarak derli toplu bir hizmet vermeye başladık. O günden bugüne genel olarak hedeflediğimiz birçok işi gerçekleştirdik. Çeşitli sebeplerde eksik kalan işlerimiz de var. Ama Karabağlar Belediyesi belli bir kurumsal yapıya kavuştu. Bütçesinde gider-gelir dengesi sağlandı. İlk başlarda bütçeden dolayı sıkıntılarımız vardı. Ama bugün artık belli bir dengeyi, istikrarı oluşturduk. Bu şekilde hizmetlere devam ediyoruz. Artık önümüzdeki 30 40 yılın planlamasını gerçekleştirdik. Karabağlar artık belli bir yola girdi. Bundan sonra da o yolda ilerleyecek.” dedi.

“30-40 YIL SONRANIN PLANMASINI YAPTIK”

İkinci dönem atanırsa hedefinin Karabağlar’ı modern bir ilçe haline getirmek olduğunu aktaran Başkan Selvitopu, “Şimdi bu dönem yaptığımız bazı çalışmalar var. Geçtiğimiz 5 yıllık süreç içerisinde biz neyi yaptık. Öncelikle planlamaya önem verdik. Çünkü bir kentin gelişmesi yapıla planlara bağlı. Karabağlar’ın planları en son 1986 yılında yapılmış. Planlar 25-30 yıl ön görüyle hazırlanır. Göreve geldiğimizde bu planların ön görüsü bitmişti. Mutlaka yenilenmesi gerekirdi. Öncelikle onu ele aldık ve bütün Karabağlar’ın planlamasını topyekûn revize ettik. Büyükşehir ile çalışmaları yürüttük ve Karabağlar’ın 30-40 yıl sonrasının planlamasını gerçekleştirdik. Noktasal projeler var. Bir yandan onları yapmaya çalıştık. Pazar yeri, kültür merkezi, semt merkezi, parklar, yollar, çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki dönem Karabağlar’ın en büyük sorunu çarpık yapılaşma. Düzensiz yapılaşmayı düzenli hale getirmenin yolu da planlamanın doğru yapılması. Onu oluşturduk. Önümüzdeki dönem planların uygulamasına dönük çalışma yapacağız. İmar uygulamalarını, noktasal proje uygulamalarını gerçekleştirmeye çalışacağız. Kurumsallığı geliştireceğiz. Önümüzdeki beş yılda bunları da oturtursak Karabağlar kendini daha iyi ifade edecek, gelişecek. Hedefimiz Karabağlar’ı modern bir ilçe haline getirmek. Karabağlar’ın yapılaşması 60-70 yıl. Yeni bir kent. Bu yeni kenti modern hale getirmeye uğraşacağız. Bütün hedeflerimiz bu yönde yoğunlaşacak. Kentsel dönüşüm alanları var. Bakanlığın ilan ettiği, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı. Bunların geliştirilmesine biz belediye olarak katkı vereceğiz. Bizim yapacağımız çalışmalar da aslında onları destekleyecek. Bütün bu projeler birbirine entegre olduğunda Karabağlar gelecekte modern bir hale gelecek. Özellikle ikinci beş yıl göreve gelirsem bütün hedefimizde buna yoğunlaşacağız. Bunu oturtmaya çalışacağız. Özellikle imar uygulamalarını. Kentin doğru şekilde gelişmesine yön vermeye uğraşacağız.

SÜREKLİ MAKASI AÇTIK

Her seçimin ciddi bir iş olduğunu savunan Başkan Selvitopu, ancak Karabağlar’da bir sıkıntı yaşamayacağını öne sürdü.

Selvitopu şunları söyledi;

“Seçimde Karabağlar’da sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Ama her seçim önemlidir. Ciddidir. Ciddi çalışmaları yapmanız gerekir. Kendi üzerinize düşen görevi iyi şekilde yapmanız gerekir. Göreve geldiğimden bu yana iki referandum, yedi seçim atlattık. Bu yedi seçimde de hiçbir zaman CHP Karabağlar’da başını öne eğecek bir sonuç almadı. Hepsinde sürekli makası açtık. Özellikle referandumda Karabağlar çok başarılı çıktı. Yüzde 65 hayır çıktı. Bu çok beklenmiyordu. İzmir biliyorsunuz yüzde 69 civarında. Karabağlar muhafazakar bir ilçemiz. Burada da 203 bin civarında hayır oyu çıktı. Şu demektir, talip olacağımız oylar bu 203 bin oydur. Özellikle yerel seçim için söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimini ben yerel seçimlere benzer bir tarafı var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki aday yarıştı. Karabağlar’da da yarış yine iki aday arasında geçecek.”

“AK PARTİ’NİN ADAYI BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un görevinden istifa edip AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olmasıyla ilgili soruya yanıt veren Selvitopu, “AK Parti’nin adayı beni hiç ilgilendirmiyor. Kim olursa olsun. Bizim için fark etmez. Hiçbir etkisi olacağını düşünmüyorum. Biz kendimize bakmalıyız. Zaman zaman şunu söylüyorum, eski Başbakanımız, yeni TBMM Başkanımız Binali Bey, Karabağlar’ı çok seviyor. Burada okul da yaptırdı. Gelip gidiyor. Aday profilinin bizce hiçbir önemi yok. Biz burada halka güven veren, halkın desteğini alan yapıyı, ilçe örgütümüzle, partililerimizle hep beraber yerel yönetimle oluşturduk. Bu konuda şüphem yok. O nedenle AK Parti’nin adayı beni ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakmalıyız. Derli toplu bir çalışma yapmalıyız.” dedi.

PARTİ İÇİ YARIŞ

CHP’deki aday adayı yoğunluğuna değinen Başkan Selvitopu, “Partimizde demokratik bir yapı var. Aday olmak herkesin en doğal hakkı. Adayın fazla olması beni hiçbir zaman rahatsız etmez. Daha önceki seçimlerde de ön seçimlere katılan birisiyim. Atama süreçlerini de yaşayan birisiyim. Bunlar bizim partimizin demokratik yapısı olmasından ortaya çıkan durumlar. Gayet doğaldır. Parti içi yarıştır. Önemli olan aday adaylarının saygıyı ve sevgiyi öne alan anlayışla bu yarışı sürdürmeleridir. Ben de özellikle kendi kişisel açımdan daha önceki yıllarda da bunlara çok dikkat ettim. Yaptığım tek şey kendi yapacaklarımı anlatmaktı. Diğer aday arkadaşlar da kendi yapacaklarını anlatacaklar. Bu partimiz açısından bir zenginlik. Karabağlar’da diğer ilçelere göre çok aday yok. Hepsine başarılar diliyorum. Sonuçta parti içi bir yarış bu.

AK PARTİ KANADINDAN GÜLÜNÇ DEMEÇLER ÇIKIYOR; BEN DE GÜLÜYORUM

Gelir gider dengesinin oturtulmasıyla grevlerin sona erdiğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “ O zamanlar da çok büyük sorunlar yoktu. Ben iki grev yaşadım. İkisinde de grevin haklı gerekçelere dayalı olduğuna inanmıyorum. Çünkü grev öncesi ve grev sonrası değişen çok fazla bir şey olmadı. Demek ki bu grevler çok doğru değil. Ama o da sendikaların kullanmak istediği bir demokratik haktı. Kullandılar. Biz onlara neden bunu yaptınız deme hakkımız yok. Takdirini kamuoyu yapar. Bütçeyi, gelir gider dengesini sağlıklı oluşturunca zaten o sorunların hepsi ortadan kalktı. Şu anda da çalışanlarımızın hiçbirinin bir alacağı yok. Hatta zaman zaman AK Parti kanadından “Belediye borçlu, maaş ödeyemiyor’ diye gülünç demeçler çıkıyor. Ben gülüyorum. Nereden bu bilgiyi alıyorlar. Uzayda mı yaşıyorlar haberleri yok. Şu anda çalışanlarımızla, işçisiyle, memuruyla, şirket çalışanlarımızla hiçbir problemimiz yok. Şunu çok önemsiyorum. İşçi hangi gün maaş alacağını bilmeli. Çalışanlarımızın hepsi açısından söylüyorum. Buna dikkat ediyoruz. İşçi hangi gün maaşının yatacağını biliyor. Kendine göre ekonomik durumu var, ailesi var. Onlar da bütçelerini ona göre ayarlayacaklar. İstikrarlı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri gerekir. Verimliliğin yolu da budur. Biz de buna çok önem veriyoruz. Bugüne kadar da iki olay çok sıkıntı olmasa da yaşadık. Hepimize ders verdi. Hem bize, hem çalışanımıza, sendikaya. Ders çıkardık. O istikrarlı yapıya kavuştuk. Herkes de memnun şu anda.” dedi.

“TARTIŞILAN HEYKEL BİLİM YUVASI OLACAK”

Başkan Selvitopu, zaman zaman tartışmalara neden olan Uzundere Rekreasyon alanı ile ilgili şunları söyledi;

“Göreve geldiğimizde yarım inşaat halindeydi. Tamamlamaya çalıştık. Tamamı 230 bin metrekarelik olan. Kamuoyunda hep Nasreddin Hoca tartışılır ama bin metrekarelik bir yerde. 229 bin metrekaresi her şeyiyle bitti. Kullanılır hale geldi. Yeşillendirdik. İnsanlar oraya gittiğinde nefes alabiliyor. Amfi tiyatro faaliyete geçti. Zaman zaman konserlerimiz oluyor. Nasreddin Hoca ile ilgili proje hazırladık. İZKA’dan destek aldık. Çocuk bilim kültür ve sanat merkezi yapacağız içini. İhale süreçlerini başlattık. İZKA’dan 1 milyon liralık destek aldık. İçi dört katlı bina. Orayı çocukların faydalanacağı bilim kültür ve sanat merkezi yapacağız. Biraz Nasreddin Hoca ile de uyuşacak. Nasreddin Hoca bizim dünyamızın parçası. Onun fıkralarıyla büyüdük. Akşehir diyorlar ama dünyaya mal olmuş bir insan. Azerbeycan’a gitmiştim, orada da biliniyor ve benimsenmiş. Bütün dünyada benimsenen bir değer. Biz o binanın içini kullanılır hale getirirsek ve çocuklara faydalı bir merkez haline getirdiğimizde alan daha da gelişecek. Rekreasyon alanının diğer alanları tamamen bitti. Aqua park bu yıl devreye aldık. Önümüzdeki mayıs sonu haziran başında tekrar açılışını yapacağız. Eylül sonuna kadar orası halka açık kalacak. Çok benimsendi, çok kullanıldı. Geçen yıl iki ay açık kaldı. Müthiş bir ilgi gördü. Biz de şaşırdık. İhtiyaç olduğu belli.”

“ÜNİVERSİTENİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

İzmir Demokrasi Üniversitesi kampusu için işin peşini bırakmayacağını belirten Başkan Selvitopu, “Esas Karabağlar’da iki önemli, temel sorun var. Üniversite konusu var. Uzundere’de. 80 hektarlık bir hazine yeri var Uzundere Köyü ile Tırazlı yolu arasında. Hazine yerleri önce Toplu Konut İdaresi’ne devredildi. 37 adet Hazineye ait parsel vardı. Bunlar TOKİ’ye devredildi. Bu devre karşı çıktık. İptali için de dava açtık. Halen dava devam ediyor. Daha sonraki süreçte de baktık, TOKİ oraya konut yapmak istiyor. Biz o bölgeye konut yapılmasını doğru bulmadık. İzmir’de merkezi Karabağlar’da olan yeni bir üniversite kuruldu. İzmir Demokrasi Üniversitesi. Bunun bir kampus alanına ihtiyacı var. Yetkililerle konuştuğumuzda bunu gördük. Bu alanın üniversiteye tahsis edilmesini istedik. Kampus olarak verilmesini talep ettik. Karabağlar’da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Siyasi partileri birebir ziyaret ettim ve bu konuda destek istedim. Çünkü orada bir kampus kurulmasının Karabağlar’a büyük faydası var. Onlar da desteklediler. Ancak Toplu Konut İdaresi’nin son yaptığı bir plan geldi önümüze. Burada sadece 38 hektarını üniversiteye ayırdılar. Kalan 42 hektarı konut alanına ayırdılar. Belediye olarak itiraz ettik. Bu bölgede konuta ihtiyaç olmadığını, üniversitenin lojmana ihtiyacı varsa kampus alanı içinde yapabileceğini, onun için tamamının kampus alanı olması gerektiğini belirterek itirazda bulunduk. İtirazımız bakanlıkça reddedildi. Dava süreçlerini başlatacağız. Bizim istediğimiz oranın tamamen üniversite alanı olması. Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin kampus alanı bin 200 hektar. Bin 200 hektarlık rakam yanında 80 hektar çok küçük bir yer. Onun da yarısını ayırıyorsunuz. Bu doğru değil. Tamamının üniversite alanı olması lazım. Bu konuda da girişimlerimiz, çalışmalarımız devam edecek. Karabağlar halkı tamamının üniversite alanı olmasını istiyor. Uzundere Köyü de buna taraftar. Orada bir üniversite olmasına kimsenin karşı çıktığı yok. Orada bir üniversite kampusu oluşursa Karabağlar’ı da çok etkiler. Ekonomik, ticari, sosyal yaşam farklılaşır. Bunun da Karabağlar’a faydası olur. Karabağlar’daki esnaf, halk yararlanır. Kentteki dönüşüm böyle olur. İlla dönüşümü konut yaparak yapmazsınız. İşin sosyal boyutu var. Sosyal dönüşüm diyoruz. O da bununla sağlanır. Halen bu konuda yetkililer ikna olmadı ama peşini bırakmayacağız.” dedi.

“KOCA BAKANLIK ORADA 6 YILDIR BİR ŞEY YAPAMADI”

Uzundere 32 hektarda tapular teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin modeli Türkiye’ye örnek bir model. O modelin en büyük özelliği finansını kendi içinde sağlaması. Yani devletten ya da belediye bütçesinden herhangi bir harcama yok. Halk memnun, yapan memnun, yerel idare memnun. Bunun daha ötesi yok. Ancak bakanlığın şu anda yaptığı 540 hektar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde. Bir de böyle bir alan var. 2012’de ilan edildi. 13 mahallenin tamamı, 4 mahalle de kısmen ilgilendiriyor. 2012’den bu yana adım atılamadı. Sadece Yenitepe konutları yapılıyor. Abdi İpekçi bitişiğinde. Onlar da boş alandı, bina yapıldı. Fakat esas dolu kısımlarda çalışma yok. Vatandaşta yoğun şikayet var. Yerel idare olarak bugüne kadar proje çıksın ortaya diye bekledik. Ancak sağlıklı bir proje çıkmadı. Sadece 101 hektarlık boş alan için plan getirildi. Orada da farklı sıkıntı var. 101 hektarlık alan orası. Bir kısım vatandaşın yeri kamulaştırıldı. Planı yapıldı. Bir kısmı jeolojik sakıncalı alandı. Jeolojik sakıncalı alanın sınırları değiştirildi. Gerekçe de şu. Etütler yapılmış, sakıncalı olmadığı yönünde rapor çıktığı söyleniyor ve bir kısmı imara açıldı. Açılan kısmı daha sonra bakanlık kamulaştırmış, kat karşılığı ihaleye çıkardı devlet. İller Bankası aracılığıyla ihaleye çıktı. Şu anda inşaatlar başladı. Firma konkordato ilan etmiş. İnşaatlar durdu. Biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Kentsel dönüşümde niye orayı kamulaştırdınız, niye kat karşılığı ihaleye verdiniz. Bunun kentsel dönüşümle ne alakası var. Hatta orada bazı şahısların yeri de kamulaştırılmadı. O da ayrı bir konu. O da bir soru işareti. Bazılarının yerini kamulaştırıyorsunuz, bazılarınınkini kamulaştırmıyorsunuz. Neye göre bu karar veriliyor. Hangi yasaya göre. Bunlar açıklanması gereken hususlar. Yapılan tek şey o. Onun da binalı olan yerde vatandaşlara faydası yok. O bölgelerde de herhangi bir proje geliştirilemedi. 6 yıl oldu. Bakanlık ki İzmir’i çok eleştiriyorlardı, kentsel dönüşümü beceremedi yapamadı diye. Ama altı yıldır koca bakanlık orada bir şey yapamadı. Vatandaşın da artık sabır sınırlarını zorluyor. Bir an evvel orada proje geliştirilmesi lazım. Biz şunu diyoruz. İddialı da diyorum. Bize bıraksınlar, tüm yetkiyi de bize versinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Karabağlar Belediyesi’ne. Biz o işi çözeriz. Çözecek gücümüz de bilgimiz de becerimiz de var. Çözülmemesi için de bir sebep yok. Yıllardır bu işin içinde uğraşan birisiyim. Çok rahat çözülebilecek alanlar. Bakanlığın kararını bekliyoruz. Orada dediğim gibi vatandaş zor durumda. Belirsizlik var. Vatandaş haklı. Proje ortaya çıksa vatandaş rahatlar. Şunu dedim, doğru proje olursa destekleriz. Bakanlığın yapmasına karşı değiliz. Eksik olursa karşı dururuz. Bir an önce o sorunun çözülmesi lazım. 6 yıldır bir şey ortaya çıkmadı. Önümüzdeki dönem bence İzmir’de en fazla tartışılacak konulardan birisi bu olacak.” diye konuştu.

“İKİNCİ DÖNEM ÖZELLİKLE BUNUN ÜZERİNDE DURACAĞIM”

Karabağlar’da imar plan tadilatının bittiğini aktaran Selvitopu, “Bir bölü 5 binlerin tamamı bitti. Büyükşehir Belediyesince de onaylandı. Binlikleri de bu seçimden önce bir iki ay içinde tamamlamış olacağız. Meclis gündemimizde. Karabağlar’ın kentsel dönüşüm dışındaki yerlerinde hiçbir plansız alanı kalmayacak. Hepsi de yenilenmiş olacak. Yani yaklaşık 2700 hektar yerleşik alanı var Karabağlar’ın. Bunun 650 hektarı kentsel dönüşüm ilan edilmiş. 540 hektarı bakanlığın, 110 hektarı da bize yetki verilen Osman Aksünger, Aşık Veysel var. Onun planlarını yapıp bakanlığa sunduk. Kalan 2 bin küsur hektar alanın planlaması bitti. Karabağların 30-40 yıl sonrasının planlaması yapıldı. Bir dahaki dönem bu planların uygulanmasına dönük çalışmaları yapacağız. Bu önemli. Kentin gelişmesi açısından önemli. Bu konular Türkiye’de çok tartışılmaz. Es geçilir. İkinci dönemde özellikle bunun üzerinde duracağım. Yani imar uygulamalarının gerçekleştirilmesi yönüne yoğunlaşacağız. Öncülük edeceğiz.” dedi.

“KARARLIYIZ. HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Dünya ünlü Kavacık üzümünün yetiştiği bölgedeki mermer ocağı ile ilgili konuşan Selvitopu, “Daha öncekilere dava açmıştık. Son birine daha izin verilmiş. Valilikte ÇED komisyonu şöyle bir karar vermiş. Belli büyüklüğün altında olduğu için ÇED raporu gerekmez şeklinde değerlendirme var. Biz de onu hukuka götüreceğiz. O bölge bizim için çok özel. Kavacık üzümünün tanıtımıyla ve Kavacık Köyü’nün gelişimiyle ilgili bizim üniversiteyle yaptığımız bir proje var. Kavacık Kentsel Gelişim ve Tasarım Projesi. Önümüzdeki dönem uygulayacağımız projelerden birisi. Bizim için çok önemli orası. O nedenle orada bağları yok edecek, çevreyi kirletecek hangi çalışma olursa olsun her zaman karşısında olacağız. Kararlıyız. Halkın da sahip çıkması lazım. Örneğin Uzundere köyünde de bir termal olayı var. Sondaj çalışmaları vardı. Vatandaşlar karşı çıktı. Yargı süreci devam ediyor. Bu tür çalışmalara yerel halkın karar vermesi gerekir. Karabağlar’da yaşayan insanların iradesi dışındaki kararların Karabağlar’a zarar vereceğini düşünüyoruz. Bu çalışmalardan yerel yönetimin haberi yok. Büyükşehirin haberi yok. Bakıyorsunuz bir yerde bir çalışma başlıyor. Bu yanlıştır. Bu tür değerlendirmeler olacaksa, ekonomik anlamda bir değer olabilir, ama burada Karabağlar’daki kurumların görüşünün alınması, bu iradenin de oraya yansıtılması gerektiğine inanıyorum. Doğru değil bunlar” dedi.

KENTİMİZİ BU HALE GETİRMENİN UTANCINI HEP BİRLİKTE YAŞARIZ

Poligon’daki askeri alanın taşınmasıyla boşalacak alanın kente kazandırılması gerektiğini vurgulayan Selvitopu, “Önemli yerlerden biri. Poligon deresinin tamamı 200 hektar. Tamamen yeşildir. Buradan askeri tesis duyduğumuz kadarıyla taşınacak. Taşındığında ne olacak. Yerel yönetim olarak dedik ki rekreasyon alanı olsun. Çünkü her şeyiyle hazır. Yemyeşil bir alan. İçinde poligon deresinin olduğu yer var. Doğası, İzmir’deki konumu gereği her şeyiyle uygun bir alan. Çok ufak tefek dokunuşlarla, düşünün fuarın beş misli büyüklükte bir alanın kente kazandırılması lazım. Önce Karabağlar diye bakıyoruz ama sadece Karabağlar değil bütün İzmir’e hitap edecek bir yer. Buranın yapılaşmaya açılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü o tür girişimler var. Rezidanslar ya da AVM’ler olsun istemiyoruz. Biz buranın kente kazandırılmasını istiyoruz. Bununla ilgili de Karabağlar’da 120’nin üzerinde sivil toplum örgütüyle bir araya geldik. Bir mutabakat var. Üniversite konusunda olduğu gibi. Karabağlar bu konuda hassas. Bütün Karabağlar dinamikleri oranın rekreasyon alanı olmasını istiyor. Şimdi sayın Binali Yıldırım bir ara seçimler sırasında bir açıklama yaptı. Oranın 45 hektarını Millet Bahçesi yapacağız dedi. Biz de şunu diyoruz. Kalan 150 hektar ne olacak. Şunun açıklanmasını istiyoruz. Eğer olacaksa tamamı Millet Bahçesi olsun. Adı ne olursa olsun. Millet Bahçesi diyin, sorun yok, yapılsın ve burası kente kazandırılsın. İzmir açısından önemli bir yer orası. 200 hektarın yaklaşık 40 hektarı Karabağlar sınırları içinde kalıyor. Kalanı Balçova’da. Bu alanın İzmir’e kazandırılması lazım. İzmir’de bu tür yerlere çok ihtiyaç var. Karabağlar’da spor tesisi çok az, eksik. Burada bu yapılabilir. İçinde spor alanları, tenis kortları, futbol sahası, kültür merkezi, yürüyüş yolları, piknik alanları, konser alanları olabilir. Poligon deresi sahile kadar iniyor. Proje oradan başlayıp sahile kadar da indirilebilir. Çünkü zaten yapılaşmanın çoğunda düzenlemeler bizim sınırlarımızda, biz yaptık örneğin. Barış Selçuk Parkı hemen Poligon Deresi kenarındadır. Muazzam bir proje. Tabii bunu büyükşehir belediyesinin alması gerekir. Biz de belediye olarak sonuna kadar destekleriz. Önümüzdeki dönem peşini bırakmayacağım konulardan biri bu. Bu gelecek kuşaklara karşı bizim temel görevimiz. Orası yapılaşmaya açılırsa, binalar yapılırsa, kentimizi bu hale getirmenin utancını hep birlikte yaşarız. Buna engel olmamız lazım. Sahip çıkmamız lazım. İzmir kamuoyuna bu konuyu özellikle iletmek istiyorum. Herkes lütfen sahip çıksın. Özellikle de meslek odalarına çağrı yapıyorum. İzmir’i sadece İzmir’de merkez, Alsancak yok. Buralar da var. Lütfen buralara sahip çıkalım. Üniversite alanı, poligon deresi, bunlar önemli yerler. Bu alanları kaybedersek, konutlarla, rezidanslarla, AVM’lerle dolarsa yazık olur bu kente. Çünkü onları yapacak yeterince yer var. Şimdi biz Karabağlar’da dönüşüm istiyoruz. Kentin gelişmesini, modernleşmesini istiyoruz. Nasıl olacak eski binalar yıkılacak, yenileri çıkacak. Karabağlar’ın dolayısıyla yeterli konut stoku var. Yeni alanlar yaparsanız bu gelişmeyi engellersiniz. Bu işleri biraz akılla, mantıkla yapmak gerekir. Ama belirsizlik var. Özellikle Poligon Deresi için söylüyorum, nereye gideceği belli değil. Bunların kente kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Yerel olarak da bizim gelecek kuşaklara, topluma karşı görevimiz budur. Bunları gündeme taşımak, yetkimiz olduğu ölçüde de üzerimize düşeni yapmak” dedi.

“KİM ADAY OLARAK GÖSTERİLİRSE DESTEKLEYECEĞİZ”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Selvitopu, “Büyükşehir konusu genel merkezimizin karar vereceği bir konu. Benim gördüğüm kadarıyla çok sayıda değerli aday var. Genel merkez bildiğim kadarıyla bu konularla ilgili çalışma yapıyor. Zaman zaman aday tarifleri genel başkan yardımcılarımızca da söyleniyor. Ben partimize uygun bir adayın tespit edileceğine inanıyorum. Adayların hepsi bence önemli. Aday olmak kolay bir iş değil. Büyükşehire aday olan herkes bir değerdir bana göre. Sonuçta değerlendirmeyi genel merkez yapacak. Belli kriterler çiziyorlar zaten. Sanırım ona göre belirleyecekler. Parti olarak kim gösterilirse destekleyeceğiz” dedi.

“28 İLÇE KESİN 2 İLÇEDE ADAYA BAĞLI”

30’da 30 hedefiyle ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Selvitopu, “Bunun olmaması için bir sebep yok. Bir iki ilçe var kritik. Onlarda da partilerin çıkardıkları adaylara bağlı. Seçime ne derece asılacaklarına bağlı. Diğer ilçelerin hepsinde partimiz güçlü. Bana göre CHP 28 ilçede kesin alır, 2 ilçede adaya göre tablo değişir diyorum.” dedi.

“AZİZ BAŞKAN’IN BİR DÖNEM DAHA KALMASINDAN YANAYDIM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun veda turları ve verdiği mesajlarla ilgili konuşan Başkan Selvitopu, “Aziz Başkan’ın bir dönem daha aday olmasından yanaydım. Kolay değil. Aziz Başkan 15 yıla yakındır görev yapıyor. Görev yapılırken, insan ilişkileri, sosyal ilişkiler kuruluyor, birçok şey yaşanıyor. Doğal olarak da görevden ayrılırken, insanız hepimiz, yaşanır. Aziz Başkan partili gibi davranıyor. Olması gerektiğini de kendisi de söylüyor. Sonuna kadar partisine destek olacağını, sahip çıkacağını belirtiyor. Hepimizin de yapması gereken bence o. Görevde oluruz ya da olmayız. Sonuçta İzmir’e iktidar göz dikti. Bizim de görevimiz buraları tekrar kazanmak, partili belediye başkanlarımızın İzmir’i yönetmesi. Hedefimiz o.” dedi.

“RAHAT BİR İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK İSTEMEZDİM”

Karabağlar’da yaşayan insanların her şeye layık insanlar olduğunu ifade eden Başkan Selvitopu, “Türkiye’nin her yöresinden insanlarımız var. Bizim temel bakışımız insanlarımızı mutlu edebilmek. Günlük yaşamlarını rahatlatmak. Bunu yaptığımızda manevi olarak huzur buluyoruz. Bizi en çok mutlu eden olay bu. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Karabağlar sıkıntılı, sorunları yoğun olan bir ilçe. Hiçbir zaman rahat bir ilçede belediye başkanlığı yapmak istemezdim. Böyle bir ilçede görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü o sorunları çözebilirsek, ileriye taşıyabilirsek bizim için en büyük mutluluk olacak. Bu insanlarımıza, ülkemize, kentimize karşı görevimiz. Onu da layıkıyla yapmaya uğraşıyorum. İnşallah modern bir Karabağlar’ı insanlarımızla birlikte yaratırız. Herkese modern bir Karabağlar hayalini diliyorum. Bu hayalle uğraşıyoruz. İzmir Türkiye’nin güzel kentlerinden biri. Herkes köy kaldı diyor ama herkes de bu köyde yaşamak istiyor. 81 ilden insanlar burada yaşamak istiyor. Demek burada yaşam rahatlığı, yaşama olan saygı, sevgi var. O da buranın gelişmişlik düzeyinin ölçüsüdür. Herkese güzel bir İzmir güzel bir Karabağlar diliyorum” dedi.

BİTEN VE DEVAM EDEN PROJELER

*Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu

-270 kız öğrencinin misafir olduğu yurtta dar ve orta gelirli ailelere destek olunuyor.

*Refet Bele Kültür Merkezi ve Taziye Evi

*Yunus Emre Modern Pazaryeri

*Uzundere Rekreasyon Alanı

*Muzaffer İzgü Konferans Salonu

*Barış Mahallesi Semt Merkezi

*Yaşar Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri

*Kibar Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi

*Esendere Kapalı Pazaryeri

*Yurtoğlu Kapalı Pazaryeri

*Esentepe Mahallesi Sosyal Tesis ve Kreş (devam ediyor)

*Tahsin Yazıcı Mahallesi Modern Kültür Merkezi (Şubat ayında hizmete alınacak)

*İzmir’in 3. Büyük Meydanı Karabağlar’da yapılacak.

-Meydan projesi 42 bin metrekare alanda hayata geçirilecek. Proje yarışmayla belirlendi. Yakın zamanda projeye başlanacak. Projenin içinde yürüyüş yolları kafeteryalar ve spor alanları olacak.

*Uzundere Cemevi Sosyokültürel Tesis Projesi Haziran’da devri yapılacak.

*Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi

-İzmir’in mobilya sektörünü içinde barındıran Karabağlar için önemli bir proje daha hayata geçirilecek. İhale sürecinde.

*Gençlik ve Spor Merkezi her şeyi hazır olan projenin 2 yıl bekletildiğini anlatan Başkan Selvitopu, sorunun çözüldüğünü ve ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Etiketler
Karabağlar Muhittin Selvitopu