Ayvalık Gençlik Merkezi açıldı

CHP'li Ayvalık Belediyesi 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi törenle açıldı.

Ayvalık Gençlik Merkezi açıldı

OYA UĞRAL - AYVALIK / Seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Gençer, “Merkezimiz Ayvalıklı gençlere armağanımız olsun” dedi.

Eğitim Gönüllüsü Cihan Şişman da, “Amacımız, gençlerimizin vatanına ve milletine bağlı birer yurttaş olarak yetişmesini sağlamaktır” diye konuştu.

19 Mayıs 2017 tarihinde temeli atılan ve 17 ayda tamamlanan Ayvalık Belediyesi 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Ayvalıklı eğitim gönüllüsü Sebahat-Cihan Şişman, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, meclis üyeleri, CHP Balıkesir Milletvekili Gökhan Görgülüaslan, il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri,öğretmen, öğrenci ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ayvalık’ın gururu olan Zeytin Çekirdekleri Korosu’nun muhteşem konseri ile program devam etti.’Atatürk Marşı’, ‘Gülnihal’ ve ‘İzmir Marşı’nın ardından ‘Ayvalık Çarşı’ şarkısına ise, Başkan Rahmi Gençer ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın eşlik etti. Huriye Kara yönetimindeki halk oyunları ekibi, konuklara başarılı bir performans sundu.

GENÇLERE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Gönlümüzden geçen hedef, sanat ve spor alanında eğitim vermek; mutlu, çağdaş, sorgulayan, Anadolu’nun değerlerini unutmadan dünya insanı gençlerin yetişmesini sağlamaktır. Atatürk, ülkemizin geleceğini gençlere emanet etti. İşte bu yüzden gençlere yapılan yatırım önemli.Eğitimci Cihan Şişman da, hep gençlere yatırım yapıyor”dedi.

Göreve geldiği günden beri ilçedeki tüm spor kulüplerine destek verdiğini söyleyen Gençer, Zeytin Çekirdekleri’ne de kültürel ve sanatsal eğitim verdiklerini belirtti.

AYVALIK’A SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Ayvalık’ın zeytin ve sanat şehri olduğunu vurgulayan Gençer, “Sanat, halka ve sokağa inerse, ülkenin kalkınmasına katkısı olur.Zeytin Çekirdekleri’nde bunun için çok emek var. Biz, Ayvalık’a Gençlik Merkezi sözü verdik.İçerisinde sinema, kütüphane,satranç kulübü, tiyatro ve çok amaçlı salonları bulunan bir proje çizdik. Ancak, finans yoktu. Yüreği Geniş, Cihan Şişman bize destek verdi ve inşaatı tamamladık.ÇYDD kurucularından Türkel Minibaş adına bağışla 5 bin yeni kitaptan oluşan bir kütüphane oluşturduk. Satranç salonumuza da, Ayvalık’ta satranç kulübü kuran Ahmet Hamdi Dinler’in adını verdik. Buraya bir simge lazımdı. Onu da Tankut Öktem’in kızı heykeltıraş Pınar Ökten Doğan kazandırdı. Merkezimize emeği geçen herkese teşekkür ederiz”diye konuştu.

AYVALIK TÜRKİYE’NİN FLORANSA’SI OLACAK

Eğitim gönüllüsü Cihan Şişman ise, şunları söyledi:

“Ayvalık’ta 5 bin gence hizmet verecek bu merkez, Atatürk’ün ‘En büyük esirim’ dediği Cumhuriyet Bayramı’nda açılıyor. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve yüce Türk milletini hep ileriye taşımak, bizim yurttaşlık görevimiz olduğunu gür sesle haykırıyorum. Ulusal birliğimizi korumak görevimizdir.Atatürk’ün tembihleri şiarımızdır. Atam, biz Ayvalık’ta ulusal kriterlerle birlikte cumhuriyet gönüllüsü yurttaşlar ve çoğulcu kültürümüze inatla müşterek kültür üreterek çağdaşlaşma yolundayız. Ayvalık, çağdaş yaşam felsefesi ile Türkiye’nin Floransa’sı olacaktır.”

MEMLEKET HİZMET GÖRÜR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Ayvalık Gençlik Merkezi, 29 Ekim’de cumhuriyete sahip çıkıldığının ispatıdır. Böyle de bir belediye başkanı varsa, memleket hizmet görür. İnsan Ayvalık’ta nefes alıyor”dedi.

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ise, Gençlik Merkezi’ne emeği geçen başta Cihan Şişman olmak üzere herkese teşekkür etti.

Daha sonra katkı sunanlara tek tek plaketleri verildi.

Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisi ve müzik dinletisi eşliğinde merkezin açılış töreni tamamlandı. Konuklar hep birlikte binayı gezdiler.

Etiketler
Ayvalık